Islamske teme

Živimo poput kraljeva

IslamBosna.ba– Postoje osobe na ovom svijetu koje žive u teškim situacijama- beskućnici, izbjeglice, izgladnjeli, traumatizirani ratom, usamljeni nakon gubitka cijele porodice. Pomozite ovim ljudima, onda odvojite trenutak i zahvalite se Allahu na onome što imate.
Mi živimo bolje od kraljeva i kraljica prošlosti. Mi imamo stvari koje bi njima djelovale kao magija. Hrana iz cijelog svijeta nam je na raspolaganju, voda unutar kuće, struja, klima uređaji, radio, TV, kompjuteri, internet, medicinska njega, obrazovanje,…
Ove moderne pogodnosti zadovoljavaju naše tjelesne potrebe, ali ne ispunjavaju naše duhovne potrebe. Budite zahvalni Allahu na onome što imate, živite jednostavno, i nemojte preopteretiti svoju dušu nebitnim stvarima. Usredotočite se na svoj odnos sa Allahom. Budite u miru sa sobom.
Ako vašem životu još uvijek nešto nedostaje, onda napravite promjenu. Napravite cilj i učinite prvi korak. Imate sve što vam je potrebno. Najvažnije stvari nisu tablet uređaji, kompjuteri ili pametni telefoni već su hrabrost, vjera i sposobnost da kažete: “Da, ja sam neko, ja sam bitan, i ja ću slijediti svoj san!”

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisao: Veal Abduldževad

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba

Related Articles

Back to top button