Vijesti

Turci žestoko odgovorili na prijetnje iz Izraela: Netanyahu će imati istu sudbinu kao Hitler

Turska vlada u ponedjeljak je kritikovala skandaloznu objavu izraelskog ministra vanjskih poslova Yisraela Katza na društvenim mrežama u kojoj prijeti predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.
Katz, poznat po svojim protuturskim objavama usred rastućih kritika Turske o masakrima izraelske administracije u G@*zi, usporedio je Erdogana sa svrgnutim iračkim vođom Sadamom Huseinom.

Erdogan je u nedjelju rekao da bi Turska mogla intervenisati u Izraelu kako bi zaustavila ubistva. U Katzovoj objavi stoji da je Erdogan slijedio Sadamove korake i da se treba sjetiti što se dogodilo u Iraku.

Kao odgovor, tursko ministarstvo vanjskih poslova podsjetilo je Katza na sudbinu Adolfa Hitlera, “počinitelja genocida”.

“Netanyahu, još jedan počinitelj genocida, imat će istu sudbinu. Oni koji pokušavaju uništiti P@*lestince odgovarat će kao što su to činili genocidni nacisti. Čovječanstvo će stati uz P@*lestince. Ne možete uništiti P@*lestince”, poručili su iz Turske.

Ministar vanjskih poslova Hakan Fidan rekao je u zasebnoj izjavi da je Erdogan glas savjesti čovječanstva.

“Međunarodni cionistički krugovi, posebno Izrael, žure da potisnu ovaj pravedni glas. Historija ima iste posljedice za sve počinitelje genocida i njihove pristaše”, naveo je Fidan.

Potpredsjednik Cevdet Yılmaz rekao je u objavi na društvenim mrežama da su “bezobrazne” izjave Netanyahuove administracije, “kojoj sudi Međunarodni sud pravde po optužbama za genocid i ratne zločine”, “ništavne i nevažeće”.

“Čovječanstvo će na kraju pobijediti, ali današnji Hitleri i oni s nacističkim načinom razmišljanja imat će isti kraj kao što su imali u prošlosti”, rekao je.
Izvor:klix.ba

Related Articles

Back to top button