Vijesti

BHmeteo najavio ‘svjetlost na kraju tunela’: Evo šta to znači

Treba naglasiti da se aktuelna suša neće tako lako prekinuti ni anulirati
BHmeteo je za mjesec septembar najavio postepenu promjenu vremenskih prilika koje će donijeti učestaliju pojavu padavina.

-Nazire se ‘svjetlost na kraju tunela’. Pred kraj prve i tokom druge dekade septembra očekuje se postepena destabilizacija atmosfere uz porast naoblake i lokalnu, ali nešto učestaliju pojavu padavina – saopćili su iz BHmeteo.

Pojasnili su da će to biti posljedica jačanja ciklonalne aktivnosti na zapadu Sredozemlja.

-Drugim riječima južina, pa nekog značajnog pada temperatura idalje nema u najavi. Ali od nečeg se treba početi. Do tada, ostalo nam je još nekoliko sunčanih dana uz rijetku pojavu pljuskova i uz dosta visoke vrijednosti temperatura za ovaj period godine – najavlili su.

Treba naglasiti da se aktuelna suša neće tako lako prekinuti ni anulirati.

-Ovu objavu shvatite čisto kao naznaku postepene promjene siniptičkog obrazca preko Europe. Ulazak u malo dinamičniji režim vremena uz postepeno popuštanje vrućina te češću pojavu padavina prema drugoj dekadi mjeseca – istakli su.

Meteorolozi su napisali da je rano pričati o količinama padavina, a li po trenutnom stanju, zahvaljujući južini najviše bi ih moglo biti u krajevima uz more, u Hercegovini i na zapadu zemlje.

 

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button