Vijesti

Sedam godina od smrti pjevačice Done Ares: Oglasila se njena majka

Svoju tugu čuvam za sebe i imam dane za plakanje, iako dio mene uvijek plače i tako će biti dok živim rekla je Kolaković
Prije sedam godina, 2. oktobra u popodnevnim satima, regionom je odjeknula tužna vijest o smrti Azre Kolaković, poznatije kao Dona Ares.

Dubok trag
Ova talentovana pjevačica ostavila je dubok trag ne samo svojom muzikom, već i hrabrom borbom protiv opake bolesti koja ju je snažno iskušavala.

Dona je otvoreno dijelila svoj put sa obožavateljima, ostajući aktivna na društvenim mrežama sve do nekoliko dana prije smrti, kada je, nažalost, zaspala u komi. Njena snaga i pozitivnost inspirisale su mnoge.

Najljepši osmijeh

Njena majka, Ajka Kolaković, oglasila se povodom 7. godišnjice smrti te se u razgovoru za Kurir, prisjetila emotivnih trenutaka.

– Ovo su dani kada se vraćaju sjećanja i kada postaješ svjestan nekih stvari, kada si “normalan”, a sve u tebi vrišti. Dani tišine u duši, kada si svoj, a nisi svoj. Mislim da svi roditelji koji su ovo doživjeli žive kao dvostruke ličnosti, u dijelu sebe čuvaš tu bol, a drugi dio normalno funkcionira zbog naših najmilijih. Dona mi je ostavila u amanet da moram biti jaka kao što je ona bila u svojoj borbi – rekla je Kolaković te dodala da je pred drugima jaka žena.

– Svoju tugu čuvam za sebe i imam dane za plakanje, iako dio mene uvijek plače i tako će biti dok živim. Nastojim se sjećati lijepih stvari i nje. Kada uđe negdje u prostor, puna je kuća, njen osmijeh, ljubav prema drugima, njena ljubav prema muzici. Mada se mijenjaju emocije, nekad neku nagradu pogledam ili njene stvari, pa mi je sve previše bolno! Ali nastojim vidjeti nju sretnu, makar u mojim mislima, s najljepšim osmijehom za sve ljude svijeta – kazala je Kolaković.

Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button