Vijesti

Konvoj pomoći firme Fehima Seleka iz Slovenije ide za BiH: Javio nam se vođa konvoja

Selek je poznat kao uspješan poduzetnik i humanitarac
U organizaciji vlasnika slovenačke firme Cestno Ptuj, Fehima Seleka, iz Slovenije je krenuo konvoj pomoći namijenjen Bosni i Hercegovini, čiji su gradovi i općine nedavno pogođeni teškim poplavama.

Selek je poznat kao uspješan poduzetnik i humanitarac. Nema sumnje da će ovaj vid podrške dobro doći pogođenim područjima.

Iz konvoja se za Hayat.ba javio Erol Masličić, generalni menadžer UKRAS group i Prokturista cestovnog preduzeća Ptuj, te nam je prenio trenutna dešavanja. Kako kaže, naišli su na malu neprijatnost.

– Kovoj je zaustavljen na granici. Nešto od papira nije stiglo. Konvoj je bio najavljen jučer. U konvoju se nalazi 15 kamiona sa raznim mašinama: bageri, buldožderi, šleperi… Uputili smo se prema Jablanici. Jučer smo bili u kontaktu sa Civilnom zaštitom FBiH. Stavljamo se na potpuno raspolaganje samo da prođemo ovu malu neprijatnost. Već smo izgubili sat i po vremena. Ovdje samo što nije počela padati kiša. Znamo šta znači kada su ljudski životi u pitanju, par minuta ili par sati kasnije doći – rekao je Masličić za Hayat.ba.

Konvoj pomoći firme Fehima Seleka iz Slovenije ide za BiH: Javio nam se vođa konvoja

Konvoj pomoći firme Fehima Seleka iz Slovenije ide za BiH: Javio nam se vođa konvoja
Dolazak u područja pogođena poplavama je planiran u 13.00 sati. Međutim, zbog trenutnih dešavanja, Masličić smatra da će to biti nemoguće.

– Imamo već sa strane Bosne i Hercegovine policijsku pratnju koja nas čeka. Mislim da će to biti nemoguća misija, doći do 13.00 sati. Ne znam kada ćemo proći hrvatske administrativne poslove, ali nadam se što prije – dodao je Masličić.

Podsjetimo, u tragičnim poplavama koje su pogodile BiH život je izgubilo najmanje 18 ljudi. Najteže je pogođena upravo Općina Jablanica, gdje je zasad potvrđeno 13 žrtava, a strahuje se da je brojka puno veća. Potraga za nestalim osobama i dalje traje.

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button