Vijesti

Cerić brutalno o izjavi Schmidta: Niko niti voli niti cijeni ljigavce!

Ne prestaju reakcije u javnosti nakon izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta
Ne prestaju reakcije u javnosti nakon izjave visokog predstavnika Christiana Schmidta u kojoj u istu ravan osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u istu ravan stavlja sa Alijom Izetbegovićem

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić u komentaru pod naslovom: „Nije Schmidt čudo, čudo su moji Bošnjaci koji se čude to što Schmidt govori o Aliji a drugi to isto misle“
Cerić počinje rečenicom kako su Bošnjaci stalno u nekom čudnom stanju jer nikad da shvate da je prošlo vrijeme njihovog isčudjavanju.

-Christian Schmidt poštoje samo one u Bosni koji njega ne poštuju zato što oni koji ga poštuju, kao što su Bošnjaci, Schmidt ih smatra ulizicama i slabićima koji nisi u stanju da sami sobom upravljaju pa im je potreban njegov (Schmidtov) paternalizam. Niko niti voli niti cijeni ljigavce! – napisao je Cerić.

Na kraju je poručio je da su ljigavci u Bošnjaka oni živi čija cijena je toliko pala nisko da dušmanima ostaje samo mrtvi Alija da ga napadaju jer ovi nisu vrijedni ni da ih se napada zato što su se povukli s prve linije odbrane nacije i države.
Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button