Vijesti

Ledeni šok na Balkanu: Zima dolazi ranije!

Sredinom sedmice, u srijedu, prognozirano je djelimično oblačno vrijeme s naoblačenjem tokom večeri, koje može donijeti kišu u zapadnim dijelovima zemlje
Naredne dvije sedmice će biti promjenjivo vrijeme s povremenim padavinama, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Do kraja sedmice očekuje se pretežno kišovito vrijeme, dok će u nedjelju padavine biti prisutne samo u prijepodnevnim satima.
Početak sljedeće sedmice donosi stabilnije vremenske prilike. U ponedjeljak i utorak, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok će ujutro u kotlinama i uz rijeke biti prisutna magla. Temperature će se kretati između 16 i 26 stepeni, u zavisnosti od regije.

Sredinom sedmice, u srijedu, prognozirano je djelimično oblačno vrijeme s naoblačenjem tokom večeri, koje može donijeti kišu u zapadnim dijelovima zemlje. Magla će i dalje biti prisutna u jutarnjim satima u kotlinama i uz riječne tokove.

Iako kišni oblaci neće donijeti snijeg u Bosnu i Hercegovinu, aplikacija wxcharts.com predviđa nagli pad temperatura usljed dolaska Polar Vortexa krajem oktobra. Očekuje se da će temperature pasti ispod prosjeka, s hladnijim danima i mogućim padavinama.

Meteorolog hobist Dino Dundić upozorio je građane Hrvatske na značajno zahlađenje koje će zahvatiti ovu zemlju, dok će u BiH uticaj Polar Vortexa biti ograničen na pad temperatura i kišu.

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button