Vijesti

Spektakl Dine Merlina u prestižnoj Olympiahalle: Pokazao zašto je ovo turneja koja obara sve rekorde

Sinoć je Dino Merlin u prestižnoj Olympiahalle u Minhenu još jednom podigao ljestvicu i priredio nezaboravan koncertni spektakl o kojem će se još dugo pričati.
Ova kultna dvorana ugostila je brojne svjetske muzičke zvijezde poput U2, Eltona Johna, Beyoncé, Coldplayja, Eda Sheerana i mnogih drugih, uz čija imena se upisao i Dino Merlin, koji iz koncerta u koncert pomiče granice i s pravom nosi titulu najtraženijeg izvođača s ovih prostora.

Višemjesečno iščekivanje i uzbuđenje publike pred koncert, za koji su ulaznice planule u svega nekoliko sati, doživjelo je svoju kulminaciju prvim taktovima otvarajuće pjesme “Da šutiš” i stihovima “Svima reci da sam tu”.

https://www.instagram.com/reel/DBUdQScN0kM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading#dmid=6244d811-19c2-4d3b-b3a1-de3a6633375d

 

Publika je svjedočila magičnoj dvoiposatnoj večeri ispunjenoj snažnim emocijama i energijom koja je isijavala s bine i uz neprekidne ovacije ispratila i nagradila svaku pjesmu na set listi, koja obuhvata presjek karijere odabranih hitova u osvježenim aranžmanima, ali i najnovijih hitova poput “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte” i druge.
Na trenutke, intenzitet bezvremenskih klasika poput “Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo”, “Bosnom behar probeharao”, “Sredinom”, “Lažu me”, prepusti mjesto melodijama i dubokim tekstovima, pa su pjesme poput “Da je tuga snijeg” izvedene potpuno razoružavajuće.

Bio je to još jedan spektakularan show u okviru Merlinove aktuelne turneje “Mi”, koja već treću godinu zaredom obara box office rekorde širom regije, centralne i zapadne Evrope. Vrhunska produkcija koja može parirati svjetskim imenima muzičke industrije, impresivna vizuelna estetika, fantastičan prateći bend, te jedinstvena emocija, scenska energija i nevjerovatna konekcija i interakcija s publikom je ono što se veže za koncerte ovog umjetnika.

Pogledajte fotogaleriju i osjetite djelić magije i atmosfere s ovog izvanrednog koncerta muzičkog čarobnjaka, a više informacija o koncertima koji slijede do kraja ove godine dostupno je na zvaničnoj web stranici dinomerlin.com/live.
Izvor:klix.ba

Related Articles

Back to top button