Vijesti

Snimci koji lede krv u žilama: Oluja Ashley nosi sve pred sobom, prevrtala avion u letu

Upozorenje na vjetar stupilo je na snagu u nedjelju rano ujutro za cijelu Škotsku i Sjevernu Irsku, kao i dijelove sjeverozapadne Engleske i Velsa.
Ranije najavljivana oluja Ashley pogodila je u nedjelju dijelove Velike Britanije gdje su izdata upozorenja na jak vjetar i poplave.

Britanska meteorološka agencija Met Office izdala je u nedjelju upozorenja za cijelu zemlju, a zbog nevremena u pojedinim područjima obustavljen je pomorski, zračni i cestovni saobraćaj.
BBC javlja da je jedan putnik povrijeđen na trajektu koji je plovio na realiciji između Aberdeena i Orkneyja u Škotskoj.

A violently wild but stunningly beautiful day on Achill Island during Storm Ashley – 20.10.24#stormashley #achillisland #mayo #ireland pic.twitter.com/REouRjrjCR

— Paul Stenson (@PaulVStenson) October 20, 2024
Policija je također nedjelju saopštila da su muškarac, žena i dječak prebačeni u bolnicu u Aberdeenu.

Western Ferries, koji upravlja linijom Dunoon-Gourock, također je obustavio promet u nedjelju navečer.

Mnogi letovi su također otkazani u Sjevernoj Irskoj, na aerodromu u Belfastu, kao i na aerodromu u glavnom gradu Irske Dublinu.

Mullet peninsula at 3pm #StormAshley pic.twitter.com/uuMHp7h8iI

— The Glutton (@TheGlutton) October 20, 2024

Met Office je ranije upozorio da bi oluja mogla donijeti jak vjetar s udarima i do 128 kilometara na sat u nekim dijelovima zemlje .

Upozorenje na vjetar stupilo je na snagu u nedjelju rano ujutro za cijelu Škotsku i Sjevernu Irsku, kao i dijelove sjeverozapadne Engleske i Velsa.

Severe winds here tonight. With hindsight, we probably should have suspended the hot drinks service.#StormAshley pic.twitter.com/q9uFrSXxK4

— Stansaid Airport (@StansaidAirport) October 20, 2024

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button