Vijesti

Erdoan se oglasio nakon smrti Gulena: Umro je sramotno

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) se prvi put oglasio o smrti Fetulaha Gulena (Fetullah).

Tokom obraćanja, turski predsjednik je istakao da je kraj onih “koji su ispirali mozgove djece nacije pod krinkom misije dobrotvorstva” bio sramotan.

– Ti izdajnici su uspjeli izbjeći tursku pravdu zahvaljujući zaštiti svojih gospodara… Ali neće izbjeći božansku pravdu – rekao je Erdogan, pa dodao:

– Uprkos svim našim naporima, ti izdajnici su nažalost uspjeli pobjeći turskoj pravdi oslanjajući se na zaštitu svojih gospodara. Oni su napustili ovaj svijet a da nisu odgovarali za zločine koje su počinili, prava koja su prekršili, mlade umove koje su iskvarili, i krv mučenika koju su prolili.

Erdoan je naglasio pripadnici FETO-a “neće izbjeći božansku pravdu”.

– Znamo i vjerujemo da je Allahova kazna stroga. Naš Gospodar će pozvati na odgovornost svakog od ovih izdajnika za štetu i razaranje koje su prouzrokovali ovoj zemlji i ovom narodu – kazao je Erdoan.

Također, kazao je da će “dah svih institucija naše države bit će na vratovima FETO-ovih hijena, bilo da su unutar zemlje ili u najzabačenijim dijelovima svijeta”.

Govoreći o postignućima svoje vlade od dolaska na vlast 2002. godine, podsjetio je da su se suočili s mnogim izazovima.

– Nikada nismo poklekli pred tutorstvom, mafijom, bandama, terorističkim organizacijama, nepravdom, nezakonjem, ili antidemokratskim silama, – izjavio je Redžep Tajip Erdoan, naglašavajući kontinuiranu borbu za slobodu i suverenitet Turske.
Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button