Islamske teme

Ajet koji me izvukao iz depresije

Prošla je godina dana od perioda u kojem sam se jako loše osjećala. Dane sam provodila ležajući i ubijajući sebe ružnim mislima. Sve mi je bilo teže što moj muž i ja nakon nekoliko godina braka nemamo potomstvo. Inače sam bila jaka po tom pitanju. Za naš problem, skoro pa niko nije znao. Međusobno smo se bodrili i nikada nismo jedno drugo krivili, što je jako bitno. Bila sam sigurna u Allahovu milost i uvijek sam dovila da nam podari dijete kada bude najbolje vrijeme za to. Međutim, u periodu mart – april 2016. godine, taj problem počeo me opasno izijedati. Htjela sam da pomognem sama sebi, da izađem iz tog kruga, u kome me crne misli more. Svaki dan mi počinje i završava na isti način, ne mogu pobjeći od razmišljanja o našem problemu.

Jednog dana, bilo mi je jako teško, odlučila sam da pronađem na intenetu dovu za brigu i tugu. Međutim, nikako nisam mogla da ju nađem, a ni da je se sjetim. Onako tužna odlučila sam da uzmem Kur’an, jer Allahova riječ je utjeha. Otvorila sam mushaf onako, otprilike. Allahu ekber! Allahu ekber! Allah je dao da baš otvorim 329. stranicu, sura Vjerovjesnici, gdje u 87. ajetu te sure Uzvišeni Allah u prijevodu kaže: „Nema boga, osim Tebe, hvaljen neka si! A ja sam se zaista ogriješio prema sebi!“ Subhanallah, Allah doista sve vidi i sve zna.

Odlučila sam da preokrenem stranicu, da vidim šta tamo piše. Tu sam pronašla ajet koji je bio izlaz iz svih mojih problema. 91. ajet: „A i u onu koja je sačuvala djevičanstvo svoje, u njoj život udahnusmo…“ Nakon ovog ajeta vratilo mi se ono ubjeđenje koje sam prije imala, da će nam Allah doista dati potomstvo. Postala sam veselija, jer je to ključ koji mi je bio potreban da budem ona stara „ja“. Ona, koja je sigurna da će nam naš Gospodar ispuniti našu veliku dunjalučku želju. Nakon tog dana posvetila sam se bašti i cvijeću. Više uopšte nisam razmišljala o začeću.

Uzvišeni Allah je dao da već krajem mjeseca aprila saznam da sam u drugom stanju. Bila sam jako uzbuđena, ali stalno mi je na umu bio ajet koji me izvukao iz depresije. Elhamdulillah, sad nakon više od godinu dana imamo sinčića od nekoliko mjeseci. Sve kockice su se posložile. Allah mi je dao priliku da vidim svog muža nikad sretnijeg. Allah ga je nagradio za sabur, što mi nikada, ama baš nikada, nije prigovorio, nego je strpljivo čekao samnom i često me tješio da ne mora značiti da je do mene. Nikada neću zaboraviti njegov oduševljeni izraz lica, kada je došao po nas. Njegovo ushićenje kada je vidio to maleno stvorenje, taj dar od Allaha. Uvijek ću mu biti zahvalna na brizi i pažnji koju nam je poklonio kada smo izašli iz bolnice. Molim Allaha da ga nagradi kada god me zamijeni u čuvanju našeg blaga i najvećeg ovosvjetskog bogatstva. I kao što on kaže da je beba vrijednija nego i njegov posao i moja diploma, i doista je tako.
___________________

Moj savjet svima koji još nemaju potomstva, a jako to žele je da strpljivo čekaju i da se uzdaju u Allahovu milost. Muževima savjetujem neka budu uz svoje hanume i ni u kom slučaju neka ne vrše pritisak na njih.

Ovo su stvari koje sam ja pokušala, pa možda i nekoj od vas pomognu:

čaj od vrkute,
tablete Vitex,
kapsule koje imaju biljke poput vrkute, macine trave…
folna kiselina,
vitamin C,
Duphaston tablete zbog neredovnog ciklusa,
ovulacijske trakice,
dovljenje sa Allahovim lijepim imenom el-Musawwir – Onaj koji daje oblik (lično sam čula profesora koji je rekao da je Allah dao potomstvo nekoliko bračnih drugova, nakon dovljenja sa ovim Allahovim imenom)
među zadnjim je bio čaj od MACINE TRAVE, molim vas pročitajte o njoj
Bit će vam potrebno:

puno strpljenja,
međusobno razumijevanje,
jaka vjera,
puno dova
čvrst tevekul…
Molim Allaha da svakom ispuni njegove želje. Molim Allaha da vam olakša dane u iščekivanju. Nikada ne odustajte. Samnom se porodila žena koja nije imala potomstvo oko 16 godina. Pomirila se sa onim što su joj ljekari rekli, opustila se i na kraju Allah je dao da dobije bebu. U Allahovim je rukama kome će dati potomstvo, On je taj koji udahnjuje dušu i lik stvara. A sve što se vjernici i vjerniku dogodi je hajr za njih, i to što trenutno nemaju potomstvo je Allahova mudrost, jer želi da nas sačuva nečeg što mi ne znamo, a nadoknadit će i nagraditi višestruko za to iskušenje na Sudnjem danu. Nikada ne odustajte, zaista je Allah Svemoćan.

Tekst poslala sestra E. M.

Izvor:n-um.com

Related Articles

Back to top button