Islamske teme

Bojiš se džinna ?

Savjetujem mnogu braću i sestre koja imaju problema sa džinima da im ne daju posebnu važnost i da ne strahuju od njih.

Allah azze ve džell kaže u 176 ajetu sure Ali’ ‘Imran: To vas je samo šejtan plašio pristalicama svojim, i ne bojte ih se, a bojte se Mene, ako ste vjernici!!!

Vidjet ćemo da se mnogi džini “bude” na teravijama gdje se duže uči, zašto???
Zato sto mu je tijesno i što si bliže svome Gospodaru i društvu koje priliči jednom vjerniku, pa na tebi je da radiš na tome i da ustraješ u ibadetu.

Da posvetiš u svojim mislima pažnju prema svojstvima svoga Gospodara i razmišljanju o Njemu a ne o Njegovim robovima(ljudima i džinima) vidio bih da su to samo slabašni robovi.

Nemoj dozvoliti da ti u tvojim očima džini postanu ogromna i krupna stvar i da svoje vrijeme provodiš razmišljajući o njima a sa druge strane svoga Gospodara nisi spoznao.

Braća i sestre koja imaju problema sa ovim stvarima savjetujem da im ne pružaš nikakvu pažnju i da se osjećaju da su posebni.
Tamam kada im daš pažnju, tad si im objest povećao kao kada su tražili ljudi njihovu zaštitu, kada su vidjeli njihovu slabost e pa tad su se uzoholili.
Spoznaj svoga Gospodara Njegovim lijepim imenima i svojstvima i robuj Njemu iskreno.

Allah je taj koji daje lijek za svaku bolest.
Ne oslanjaj se mnogo na učača, znaj na tebi je posao poslije rukje jer učači su robovi kao i džini a Allahov govor je Govor najuzvišeniji.

Pripremio: Amar Gadžun

num.com

Related Articles

Back to top button