Vijesti

Dodikova poruka sa “svesrpskog sabora”: Dan RS će se obilježavati 15. februara

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da je Deklaracija koja je usvojena “historijski dokument koji rehabilituje srpski nacionalni interes”
Predsjednik RS Milorad Dodik saopćio je danas na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i RS da će RS ubuduće 15. februar obilježavati kao Dan RS, a da će 9. januar obilježavati kao Dan nastanka Republike Srpske.

Zajedno ćemo, poručio je, ubuduće obilježavati Dan državnosti Srbije – 15. februar. 

Ocjenjujući “svesrpski sabor” kao forum svih građana Srbije i RS, ali i drugih naroda koji u njima žive, Dodik je poručio da samo državni i nacionalni interes nema alternativu. 

Saradnik Vučića
– Ponosan sam što sam saradnik Vučića na ovom pitanju na Deklaraciji što je historijski dokument koji ujedinjujući rehabilituje srpske nacionalne interese, jer samo državni i nacionalni interes nema alternativu – poručio je Dodik, javlja Tanjug. 

Rekao je da je pripremljena Deklaracija, koja će biti dostavljena parlamentima Srbije i RS na usvajanje, zajednički napor za koji će ova generacija reći: „Da, shvatamo gdje smo, ali savršeno dobro znamo gdje idemo”. 

– Deklaracija je suštinski nacionalni dokument, dala je odgovore na ono što nije samo trenutak već i na događaje u budućnost i zato ćemo se potruditi da ona bude vlasništvo svakog čovjeka – poručio je Dodik.

Dejtonski sporazum
Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da je Deklaracija koja je usvojena “historijski dokument koji rehabilituje srpski nacionalni interes i istakao da samo srpski državni i nacionalni interes nema alternativu”.

Kazao je da RS želi jaku Srbiju.

– Srbija se vraća na pozicije da brani Dejtonski sporazum, zahvljajući predsjedniku Aleksandru Vučiću vratila se i obilježavanju zajedničkih datuma iz historije – naveo je Dodik. 
Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button