Vijesti

Drama u SAD: Automobil udario u vozilo iz Bajdenove pratnje

U tom trenutnu su predsjednik SAD Džo Bajden i prva dama Džil Bajden izlazili iz njegovog predizbornog štaba u Vilmingtonu u Deleveru
Jedan automobil udario je u Jeep, koji je bio dio pratnje predsjednika SAD-a Džoa Bajdena. Nakon toga su predsjednika SAD-a odveli agenti Tajne službe.

U tom trenutnu su predsjednik SAD Džo Bajden i prva dama Džil Bajden izlazili iz njegovog predizbornog štaba u Vilmingtonu u Deleveru.

Bajden je zastao i pogledao u pravcu sudara iznenađen. I on i prva dama nisu povrijeđeni. Automobil sa tablicama Delevera udario je u crni Jeep američke Tajne službe koji je štitio kolonu na raskrsnici.

Vozilo je, kako prenose mediji, pokušalo da nastavi ka zatvorenoj raskrsnici prije nego što je osoblje Tajne službe krenulo u akciju i opkolilo vozilo sa izvučenim oružjem, dajući uputstva vozaču da podigne ruke. Ime vozača nije objavljeno.

Kako prenose američki mediji, Džo i Džil Bajden su neposredno prije incident napustili predizborni štab.

Čuo se prasak, a Bajden je navodno u šoku gledao šta se događa, prije nego što je uveden u svoj automobil, gdje je njegova supruga već sjedila, a potom su odvezeni natrag u njihovu kuću.

Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button