Vijesti

DURAKOVIĆ: AMERIKA I BRITANIJA POTIČU GENOCID U GAZI

Dok Izrael ubija djecu u Gazi tzv. “civilizirani Zapad” to posmatra i time čini još gore od samog bombardovanja, jer bi to mogli trenutačno zaustaviti, ali oni potiču genocid otvoreno i bezrezervno podržavajući Izrael – konkretno Amerika i Velika Britanija – rekao je akademik Esad Duraković danas kao uvodničar na sesiji Kruga 99 o temi “Cionistički masakr u Gazi ili Nakba Druga”.
Duraković je rekao da je važno razumijeti da većina cionista nisu Jevreji nego britanski i američki kršćanski fundamentalisti, koje zbog ogromne medijske moći nazivaju i teleevangelistima.

Samo u SAD-u ima ih oko 50 miliona i oni drže američki Kongres pod kontrolom. Tradicionalno kontrolišu Republikansku stranku – naveo je Duraković.
Istakao je da oni javno govore i djeluju tako da im je “interes dragog Izraela” važniji čak i od interesa samih SAD.

Duraković je potcrtao da je užasna perspektiva u tome što je krajnji cilj fundamentalističkih evangelista izazivanje “armagedona” ili nuklearne kataklizme na Bliskom istoku jer je to – prema proročanstvu u koje vjeruju kao u dogmu – uslov za pojavljivanje Mesije.

Dodao je da su neki od američkih predsjednika koji su bili pod uticajem tih krugova Lyndon Johnson, Ronald Regan, te Bush stariji i Bush mlađi.
(FENA)
Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button