Sihr

Džinni me muče u snovima

Selam alejkum, dragi brate, prvo neka ti Allah ukabuli post jer sam siguran da postiš! Htio sam postaviti pitanje mada mi je jako teško objasniti. Naime, radi se o tome da sam bio opsihren i više puta sam se liječio rukjama. Jednom prilikom dok mi je učena rukja, džinnica je progovorila iz mene i rekla da je u mene zaljubljena i da ima spolni odnos sa mnom. Svake večeri mi se dešava da imam potenciju dok se ne probudim i evo to mi se dešava i u ramazanu. Čim se probudim, to prestaje, ali ne znam šta da radim i da li mi je post kabul? Molim za opširniji odgovor jer sam stvarno u strahu da nešto opet nije u redu sa mnom. Inače, oženjen sam, imam kćerku, živimo u okviru islamskih propisa, supruga je pokrivena, postimo i izvršavamo sve drugo. Također, kada krenem na počinak, proučim sve što se treba proučiti za zaštitu od prokletih šejtana.

Odgovor:

Uvaženi brate u islamu, na početku Allaha molim da te izliječi i da te sačuva od svakog zla. Što se tiče odgovora, ovaj termin ‘’potencija’’ u pitanju meni je malo nejasan i ne znam šta znači u ovom kontekstu.
Ako mislite da vam je spolni organ ukrućen (erekcija), onda to nema nikakve veze sa vašim postom.
Ako mislite da ste ejakulirali i izbacili spermu, onda vam je obaveza da se okupate i da nastavite vaš post, bez obzira kada se to desilo. Ako se desi u snu, vaš post je validan po konsenzusu učenjaka.
A što se tiče drugog dijela pitanja, dragi moj brate, ti si već poduzeo ono što je u tvojoj moći. Nastavi sa učenjem zikrova i dova, jutarnjeg i večernjega zikra, kao i dova prije spavanja.
Svakako gledaj da se što više vremena družiš sa Kur’anom.
Ako uz sve to primijetiš ponovo simptome djelovanja sihra, nemoj da ti je teško da se nastaviš liječiti.
Obaveza ti je da tragaš za osobama koje liječe na ispravan način, ovo govorim pošto je takvih osoba u današnjem vremenu malo, a mnogo je onih koji se time bave, a koji ili djelimično ili potpuno neispravno liječe.
Dragi moj brate, strpi se na iskušenjima koja te zadese, a Allah je strpljivima obećao veliku nagradu.

A Allah najbolje zna!

Odgovorio: Elvedin Pezić

islampo.ba

Related Articles

Back to top button