Vijesti

Erdoan: “Dok su vođe bosanskih Srba Karadžić i Mladić vršili pokolje u Bosni, više evropskih zemalja je stajalo iza njih, nisu računali da će za sve jednom odgovarati”

Dotakao se i premijera Izraela Benjamina Netanjahua, za kojeg je kazao da će “on i saučesnici u genocidu odgovarati za svaku kap krvi koju su prolili”
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) govorio je o nastajanju Izraela u svom posljednjem govoru, a tom prilikom dotakao se i genocida u Bosni i Hercegovini.

– Tugu Nakbe osjećamo jednako kao i Palestinci, koji će se prije ili kasnije vratiti svojim domovima. Dok je u Bosni, u Srebrenici provođen genocid, svijet je nijemo posmatrao – kazao je Erdoan.

Dotakao se i premijera Izraela Benjamina Netanjahua (Netanyahu), za kojeg je kazao da će “on i saučesnici u genocidu odgovarati za svaku kap krvi koju su prolili”.

Uporedio ga je s ratnim zločincima Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem.

– Dok su vođe bosanskih Srba Karadžić i Mladić vršili pokolje u Bosni, više evropskih zemalja je stajalo iza njih, nisu računali da će jednom za sve odgovarati – kazao je Erdoan.
Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button