Vijesti

GOVORIO O PREKIDU VATRE U G@.ZI DOK JE JEO SLADOLED: BIDEN SUOČEN SA KRITIKAMA

Predsjednik SAD Joe Biden, govorio je o pregovorima za postizanje prekida vatre u Gazi dok je istovremeno jeo sladoled pred kamerama i odgovarao na pitanja novinara.

Ovaj Bidenov potez mnogi smatraju krajnje neodgovornim.

Predsjednik SAD je posjetio prodavnicu sladoleda u New Yorku nakon što je u ponedjeljak snimio nastup za “Late Night With Seth Meyers”. Na snimcima koji su se pojavili Biden je viđen kako naručuje sladoled od mente i razgovara s drugim kupcima, prije nego što je odgovarao na pitanja novinara o tome kada je moguć prekid vatre u Gazi.

Nadam se do kraja vikenda. Moj savjetnik za nacionalnu sigurnost mi kaže da smo blizu. Blizu smo. Još nije gotovo. Nadam se da ćemo do sljedećeg ponedjeljka imati prekid vatre – odgovorio je novinarima.

Brojni kritičari su osudili tajming Bidenovih komentara.

Ovo se čini i neodgovornim, i sa kornetom sladoleda, gluhim i netaktičnim – napisao je Mairav ​​Zonszein , izraelsko-američki novinar i komentator na platformi X.
Ništa ne govori “mi ovo shvatamo ozbiljno” kao pričanje o ratu koji je ubio oko 30.000 ljudi sa kornetom sladoleda na pola puta do vaših usta – rekao je Gregg Carlstrom, dopisnik Economista sa Bliskog istoka za X.
Biden pravi impotentne geste u opštem smjeru geopolitičkih stvari koje ilustruju samo njegov nedostatak kontrole nad njima dok jede kornet sladoleda. Ovaj čovjek posjeduje svoj brend – rekao je novinar Noah Rothman na X.
Video pogledajte OVDJE.

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button