Islamske teme

ISKORISTI RAMAZAN I UČINI OVO DOBRO DJELO…

Investiraj u znanje, stipendiraj studenta ili studenticu. Obrazovani mladi ljudi najveći su kapital zajednice. Svako od nas jednostavnim gestom može doprinijeti uvećanju ovog kapitala. Pored novčane podrške, ne treba zanemariti ni značaj mentoringa, pa ne propusti da investiraš i svoje vrijeme u oblikovanje mladih ljudi.

Korist ovog djela:

Učešćem u stipendiranju i mentoringu direktno ulažeš u budućnost svoje zajednice. Izuzetno je teško razvijati se i učiti bez dobre mreže podrške. Uspjeh i neuspjeh su često u direktnoj vezi s ljudima kojima se mlada osoba okružuje, pa je svaki vid podrške u tom procesu vrlo značajan i može joj potpuno promijeniti život.

Iskaži se:

Proširi ovu ideju među svojim prijateljima i poznanicima i pozovi ih da se uključe u mini mreže podrške koje će svake godine brinuti o određenom broju studenata/studentica.

Pojednostavi:

Ne postavljaj preambiciozne ciljeve od kojih ćeš brzo odustati. Počni učešćem u osiguravanju stipendije ili mentorske podrške za jednog studenta/studenticu. Ne zaboravi da ponekad prijateljski razgovor uz ručak i kafu poslije teškog ispita može značiti više od novca.

Related Articles

Back to top button