Islamske teme

Kad žena drži predavanja o poligamiji

Priredio: Abdusamed Nasuf Bušatlić

Spominje se da je jedna pobožna muslimanka držala predavanje ženama u džamiji, pa je u toku predavanja, između ostaloga, kazala: ”Dobra i čestita žena treba pomoći svome mužu u oživljavanju sunneta višeženstva i ne bi trebala da se suprostavlja željama svoga muža.

Nakon predavanja prišla joj je žena koja se zvala Munira, zagrlila je i rekla joj: ”Allah ti podario svako dobro, draga profesorice! Ja nisam znala kako da stupim u kontakt sa tobom i da razgovaram o ovoj temi, ali sam danas vidjela da si ti vrlo razumna žena.

Naime, moje ime je Munira i ja sam već četiri godine udata za tvoga muža, ali nisam znala kako da ti kažem.”

Od silnog šoka profesorica je pala na tlo i onesvjestila se, tako da su je hitno morali prevesti u bolnicu. Za njom je u bolnicu došla i Munira. Kad se profesorica probudila, Munira je prišla njezinom krevetu i rekla joj: ”Allaha mi, ja uopće ne poznajem tvoga muža, niti sam se udala za njega, već sam na ovaj način htjela da ti kažem da sljedeći put držiš predavanje o namazu, postu i dobročinstvu prema roditeljima, a da ostaviš stvari koje ni sama nisi u stanju iznijeti i izvršiti.”

saff.ba

Related Articles

Back to top button