Sihr

Kada je zapalio dlake bismilletom njegova žena je počela povraćati i vrištati od bolova

Za grešku koja se teško ispravi naš narod zna u šali reći: “Da je Bog’dom zdravlja, za pamet je kasno!” Da u ovom ima istine, pokazuje slučaj jedne Bošnjakinje koja je nedavno našla spravljen sihr na svoju vlastitu kosu (dlake), prikačen na jednu od zavjesa u stanu gdje živi sa svojim mužem i djetetom. Zajednički život je odjednom postao težak, nafaka se topila, a bolesti i svađe se uvukle među zidove, blokirale srca. Nervi pucaju! Doktorski nalazi ništa ne pokazuju, a život puca po “šavovima”…

Šejtan prilazi ljudima i odvodi ih na sve strane, povećavajući bolest i žalost, sve dok se Allah dželešanuhu ne smiluje i ne pokaže ispravan put. Familija o kojoj je riječ javila mi se za savjet pa smo ubrzo našli termin i proučila se rukja (liječenje Kur’anom)! Reakcije su bile strašne: skakanje, vrištanje, padanje, stanje slično besvijesti, povraćanje… Da Allah sačuva! Nakon rukje dogovorili smo terapiju tokom liječenja, da se pridržavaju islamskih obaveza i klone harama; naučio sam ajete za razvaljivanje sihra na čurekotovo ulje, med i na vodu i preporučio da pretraže stan, i potraže eventualni sihr. Objasnio sam im kako će “naučenom vodom” poprskati po sobama i po čoškovima stana, jer to džinima smrdi i prži ih.

Nakon pretrage stana doživjeli su šok. Našli su u dušeku spavaće sobe jedna čudnu figuricu sa zapisom, koji je u stvari sihirbazova naredba džinima kako i kad da napadaju ovu familiju! Na zavjesi su pronašli zavežljaj dlaka. Rekao sam im da te dlake zapale bismilletom, nakon čega je žena počela agresivno povraćati i vrištati od bolova.

Kako je sihirbaz našao dlake? Mi često naivno vjerujemo ljudima za koje mislimo da ih poznajemo i otkrivamo im svoje tajne, puštamo ih u svoje kuće. Koliko sam puta abdestio negdje kao musafir, a četke s kosom i češljevi puni kose na dohvat ruke, veš u korpama otkriven itd. Naše lične stvari u pogrešnim rukama su ubitačne! U rukama sihirbaza. Našoj Bošnjakinji s početka priče je kolegica ukrala dlake sa češlja ili češalj i odnijela sihirbazu. Iz zavidnosti i prikrivene mržnje! Sihr je uspio onoliko koliko je Allah dozvolio, a borba do konačnog ozdravljenja traje iako je prvi šok prevaziđen, elhamdulillah! Kur’an kaže: “Vjernici su vjernicima prijatelji…”, pa gledajmo s kim ćemo se družiti.

Piše: Hafiz Fuad Abdullah Seferagić

num.com

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button