Vijesti

Kćerka stradalog rudara: Poginuo je dan prije mog rođendana, zaželjela sam jednu želju, ali se nije ostvarila

Devet mjeseci u logoru je bio, moja nana, njegova mama strepila je da li je živ ili mrtav, kaže Irma Šehanović
Irma Šehanović, kćerka rudara Asima, koji je stradao u jami rudnika Mramor, gostovala je u Centralnom dnevniku Face televizije.

Ona je kazala da je znala koliko je opasan njegov posao.

– Kad god sam ga ispraćala, okretala sam se još jednom – da ga zapamtim. Nije to znao, niko nije znao, ali ja jesam. Uhvatim sebe sa prijateljima i razmišljam: Sad će babo iz treće smjene doći, to mi najteže pada – rekla je Irma.

Otkrila je da je joj je rođendan bio dan nakon što je poginuo.

– Puhala sam svijeće, on nije bio tu, ali imala sam nadu. Zaželjela sam samo jednu želju, ali nije se ostvarila.

Govorio da joj je otac bio mornar, a onda se desio rat.

– Devet mjeseci u logoru je bio. Moja nana, njegova mama strepila je da li je živ ili mrtav. Poslije dosta godina dočekala ga je ista sudbina. Porodično smo gledali Vas, znali smo se posvađati. Što mama i ja glasnije pričamo, on više pojačava i kaže: “Ja moram Senada gledati!” Gledali smo zajedno Senada, a sad ja sama gledam. Da me sad tu vidi, bio bi vjerovatno ponosan – emotivna je Irma.

Upitana je šta se desilo kobnog jutra, a ona odgovara:

– Njega je u 5:10 sati zatrpala zemlja. Obdukcija je pokazala da je preminuo na licu mjesta. Mama i ja kad ostanemo same, počinjala su razmišljanja: gdje je, da li se pati. Nažalost, preminuo je na licu mjesta. Zemlja se počela kruniti, ali bilo je kasno da babo reaguje – kazala je.

Govori da je kobne noći zakasnio na autobus i da ga je ona odvukla.

– Zvali smo autobus da se vrati po njega. Autobus je deset minuta ranije krenuo, ja sam mu govorila: “Baba, nemoj da ideš”, on je rekao: “Moram!” Autobus se kasnije vratio bez njega – zaključila je.

 

Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button