Zdravlje

KOJE GRICKALICE NAKUPLJAJU SALO NA NAŠIM STOMACIMA?

Ako se pripremamo za ljetne mjesece, vjerojatno preispitujemo svoje prehrambene izbore.

Održavanje uravnotežene prehrane važan je dio vođenja zdravog načina života, posebno ako pokušavamo smršati. Osim dodavanja prave hrane na tanjir, važno je također ograničiti unos određene prerađene hrane, uključujući mnoge popularne grickalice.
Dijetetičarka i nutricionistica, Lisa Andrews, te stručnjakinja za mršanje, Joanna Wen, otkrile su tri najgore grickalice koje uzrokuju debljanje i mogu dovesti do sala na trbuhu.

1. Čips od krompira

Ova opcija loša je za zdravlje kada se konzumira u prekomjernim količinama. Wen upozorava da je ova grickalica jednako nezdrava koliko i ukusna.

Mnogi se čips prži u nezdravim uljima, što ga čini vrlo visokokaloričnim – rekla je za SheFinds.
Također, ovaj međuobrok može napuniti našu prehranu kalorijama, ali ne nudi nikakvu nutritivnu vrijednost. Dakle, bez dobre količine vlakana, vjerojatnije je da ćemo kasnije tokom dana jesti više hrane koja deblja, što će usporiti naš napredak u mršanju.

2. Keksi

Wen upozorava da su keksi jedan od najgorih krivaca kada je riječ o debljanju.

Razni keksi i kolačići često su puni šećera i bijelog brašna, što može uzrokovati skokove šećera u krvi i dovesti do nakupljanja sala na trbuhu – upozorava.
Baš kao i s čipsom, ova slatka poslastica ima vrlo malo vlakana.

Dakle, vjerojatno nas neće zadovoljiti do večere. Vrlo je vjerojatno da ćemo ili pronaći još jedan nezdravi međuobrok za grickanje ili ćemo se prejesti za večeru, a oboje može biti štetno za ciljeve mršavljenja.

3. Muffini

Muffini također mogu pridonijeti nakupljanju sala na trbuhu. Mnogi komercijalno dostupni muffini, posebno oni koje možemo naći u trgovinama i kafićima, prepuni su rafiniranim šećerima, nezdravim masnoćama i prekomjernim kalorijama.

Bilo da su iz pekare ili trgovine, tradicionalni muffini bogati su kalorijama i mastima što bi s vremenom moglo dovesti do sala na trbuhu. Neki od njih sadrže čak više od 350 kalorija – upozorava Andrews.
Iako je uvijek u redu počastiti se s vremena na vrijeme, ne treba pretjerivati.
Izvor:hayat.va

Related Articles

Back to top button