Islamske teme

OPREZ: Ovo su najčešća mjesta gdje se sihr moze pronaći

Sihirbazi u svom naumu i nakani da naškode ljudima, bilo iz lične zlobe i pakosti ili radi toga što je neko naručio određeni sihr da našteti određenoj osobi ili više njih, svoje sihre ostavljaju na razna mjesta, kao što ih podvaljuju ljudima u jelu i piću.
U nastavku vam donosimo spisak najčešćih mjesta gdje ovi otpadnici od islama podmeću svoje spletke i sihre.

NAJČEŠĆA MJESTA GDJE SIHIRBAZI POSTAVLJAJU SIHR SU:

Postavljanje sihra u mezar sa mrtvacem
Postavljanje sihra na mjesto gdje je uvijek toplo ili vruće ili postoji tu nešto što daje neku temperaturu
Sihr se pospe ili poprska ispred vrata, bilo vodom ili zemljom (znači napravi sihr na vodu ili na zemlju, te dođe osoba nekad tamo u 3 sata iza ponoći i porospe tu vodu ispred ulaznih vrata ili pospe zemljom iz posude, i ko ujutro ustane prvi i nagazi na to, na njega će djelovati i ovo je neodređeni sihr, znači ko prvi nagazi)
Sihr koji se objesi na drvo ili nešto na čemu može visiti
Sihr koji se ukopa gdje se ljudi odmaraju n aputevima
Sihr koji se ukopa ispod praga kuće
Sihr koji se postavlja u jastuke i jorgane
Sihr koji se postavlja u sok, kafu ili čaj, pa se popije
Sihr koji se postavlja u hranu, pa se pojede
Sihr koji se sipa u izvor vode da ga popije čovjek ili životinja
Sihr koji se baca u bunar
Sihr koji se pravi na vatri
Sihr napravljen na ruci, jer je osoba tako tražila i kad se rukuje kome želi da naparvi sihr, sihr na njega prelazi
Sihr kojeg je pojeo crni pas
Sihr koji se napravi na katanac
Sihr koji se napravi na đonovima od obuće
Sihr koji se napravi na jajetu
Sihr koji se napravi na odjeći od osobe, zatim se ta odjeća spali
Sihr napisan na kostima mrtvaca
Sihr napravljen pogledom
Sihr iznad vrata
Sihr zašiven u odjeću (džep, kragna, kravata)
Ovo su najčešća mjesta za sihre koje prave i postavljaju sihirbazi ili osobe koje su za to zadužene od strane sihirbaza ili džinni.

Dakle, ako nađeš nešto sumljivo u kući ili van kuće, to ne bacaj u smeće, niti u rijeku, niti u vodu, nego uradi sljedeće:

1) Dobro se zaštiti učeći ajetu-l-kursiju, El-Felek i En-Nas, ovo uči što više prije nego dodirneš sihr i kad ga budeš uništavao, otvarao ili razvezivao, učiti moraš sa nijjetom zaštite.

2) Pazi da prilikom uzimanja sihra, od njega ti ništa ne ispadne ili da nešto izgubiš, zato se stavi neka veća posuda ili salveta, te se iznad nje uništava, lomi, raspliče, odveziva, ili šta več, sihr.

3) Sihr se postepeno uništava, pogotovo ako je materija velika i jaka. Znači, polako ga uništavaš nekoliko minuta, pa ga ostaviš u naučenoj vodi sat-dva, pa opet i sve tako. Čak kad bi ga dva dana tako postepeno i polako uništavao, nema smetnje, jer kod uništavanja sihra tada je on najopasniji i najžešči, kako sihr, tako džini koji ga čuvaju , a i olakšavaš bolesniku.

4) Ako bude materija na koju je napravljen sihr da se može zapaliti, onda se na to prouče ajeti o uništenju sihra i zatim se zapali ili se potopi u vodu na koju su naučeni ajeti o uništenju sihra, nakon nekog vremena izvadi se iz vode, osuši se, a zatim se zapali, kao što je papir, platno, i sl.

5) Ako bude sihr uvezan u čvorove ili uzlove, bilo konac, dlake, kosa ili uže, učiti rukju ili ajet o uništenju sihra, te odvezivati polako i puhati u čvorove.

6) Ako bude sihr ispisan na papir (hamajlije i talisamni) , potopiti u naučenu vodu (kako je objašnjeno) zatim to izvaditi. Osušiti, a zatim pokidati ili zapaliti.

7) Ako sihr bude na kamenu, željezu ili plastici, potopit u naučenu vodu, ostaviti nekoliko dana, zatim izvaditi i slomiti ili izrezati nečim, te baciti.

8) Ako bude sihr koji je poprskan, uzeti obične soli staviti u vodu, zatim proučiti rukju na tu vodu ili samo ajete o uništenju sihra, zatim tom vodom tri puta poprskati to mjesto.

9) Ako je sihr zakopan na određenom mjestu, ali ne može se tačno odrediti, uzeće se jestiva sol, morska voda ili obična, na nju će se proučiti rukja, zatim će se taj teren ili sumljivi dio posipati tom vodom i ponavljati dok Allah ne dozvoli uništenje sihra.

Allah najbolje zna!

kurankaolijek.wordpress.com
Izvor:akos.ba

Related Articles

Back to top button