Vijesti

Ovaj kućni uređaj nikako ne palite dok vam radi klima: Opasniji je nego što mislite

Dok klima uređaj radi, pokušajte da uklonite nepotrebne izvore toplote u prostoriji i nikad ne palite rernu
Spas u mnogim domaćinstvima od velikih vrućina je klima uređaj, ali iako je sam po sebi veliki potrošač struje, možda pravite neke greške zbog kojih pravite još veče račune za električnu energiju.

Dok klima uređaj radi, pokušajte da uklonite nepotrebne izvore toplote u prostoriji i nikad ne palite rernu.
Nikada nemojte hladiti prostorije u kojima ne boravite i obavezno zatvorite prozore ako je hlađenje uključeno. Ako morate da provjetrite prostoriju, isključite klima-uređaj. Koristite spoljni vazduh za hlađenje prostora tokom noći.

Ako klima radi, nemojte otvarati prozore i zatvarati zavjese. Otvorite prozore uvečer kada je vazduh svježiji da biste provetrili dom, a za to vrijeme isključite klima-uređaj.

Ovaj kućni uređaj nikako ne palite dok vam radi klima: Opasniji je nego što mislite

Ostavljanje klima uređaja da radi cijeli dan, čak i kada nikog nema kod kuće, uopšte nije efikasno. Možda mislite da će klima uređaj koristiti više energije da ponovo ohladi zagrijani prostor, ali to jednostavno nije tačno.

Ispravni klima uređaji rade sa istom snagom i troše istu količinu energije bez obzira na temperaturu objekta, samo im je potrebno malo više vremena da dostignu ugodnu temperaturu hlađenja u toploj prostoriji, piše Krstarica.

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button