Pitanja i odgovori

Pitanje o sihru: Otac otišao kod čovjeka i ovaj mu je sve pogodio i rekao…

PITANJE: Selam alejkum! Imam 26 godina i od svoje 18. godine u sukobu sam s ocem. Jednoga dana on je odlučio otići kod nekoga čovjeka da vidi šta se to dešava među nama i taj mu je čovjek sve pogodio: rekao je da se ja krijem od oca, kao što i jeste, izbjegavam ga da ne dolazimo u verbalni sukob, a za oca je rekao da ga svi poštuju osim mene i moje majke koja me je uvijek branila. Taj je čovjek rekao da ćemo se svi rasuti svako na svoju stranu i rekao mu je da donese moju sliku da on nešto nauči pa da je ja tri puta uz plamen obnesem oko glave, a tako isto i za oca, pa će sve biti u redu. Tu sliku moram nositi uz sebe i sad je imam u novčaniku.

Šta mi savjetujete da uradim? Nakon svega ovoga ja sam se oženio ženom čiji je otac musliman, a mati kršćanka i otišao sam od oca i svoje kuće jer su sukobi i dalje trajali, mislim na verbalne sukobe i totalnu suprotnost. Jednostavno, imao sam veliki strah od njega i zato sam se i krio, kao što je onaj čovjek rekao. Mene zanima šta da uradim s tom slikom koja je u mom novčaniku i šta bi bilo najispravnije? Da vam još kažem da taj čovjek zna gdje se nalazi voda kod naše kuće, položaj kuće, da sam ja kopao neke rupe u zemlji, a stvarno jesam, i sve je tačno

ODGOVOR: Alejkumus-selam! Nema nikakve sumnje u to da je vaš otac išao pravom sihirbazu. Nažalost, to je danas naša svakodnevnica jer naši muslimani žive u teškom neznanju kad su u pitanju osnove vjere, a kamoli nešto drugo. Taj čovjek je sve pogodio u vezi vašeg stanja zato jer on sarađuje sa džinnima i njegove sluge, džinni koji imaju veliku moć kretanja, veoma su brzo saznali sve o vama i to prenijeli njemu, a on vašem ocu kako bi to u vašim očima izgledalo nevjerovatno i kako je taj čovjek evlija. Taj čovjek je Allahov neprijatelj i varalica. Tu sliku ćeš bismillom da zapališ. Ali, nakon toga, treba da se pokaješ Allahu za svoje grijehe i da okreneš novu stranicu svog života, da počneš da klanjaš namaz, da ostaviš grijehe, da čitaš Kur’an i da se izmiriš sa svojim ocem, pokušaj da mu priđeš, možda te bolje prihvati kao osobu vjernika. Pokušaj!

Odgovorio: Ebu Bilal
Izvor: NUM

Related Articles

Back to top button