Vijesti

Poslije vikenda promjena vremena: Saznajte kakvo vrijeme nas očekuje početkom sedmice

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera
Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Kraj sedmice u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će usloviti padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

 

Poslije vikenda promjena vremena: Saznajte kakvo vrijeme nas očekuje početkom sedmice

Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button