Vijesti

Poznate ličnosti se povukle iz javnog života: Ramazan u porodičnom okruženju, G@za u molitvama

Gospodaru moj, ako ćeš mi samo jednu dovu uslišati ovog ramazana, neka to bude dova za mir i spas za djecu Gaze, istakla Amra Džeko
Ramazan je mjesec u kojem muslimani vrijeme posvećuju sebi i svojoj porodici, što rade i mnoge poznate bh. ličnosti.
Najveća balkanska zvijezda Dino Merlin za ramazan nikada ne nastupa, pa je tako i ove godine. On vrijeme provodi u rodnom Sarajevu u porodičnom okruženju, a često je isticao koliko mu ramazan znači.

– Ramazan je jedna oaza, to je moje sklonište od haosa koji živimo u ovom svijetu van tog mjeseca. Jedva čekam da dođe ta tišina, taj blagi, lijepi prekrivač da me malo smiri – rekao je Dino Merlin svojevremeno za „Avaz“.

Duhovni mir
Ove godine početak ramazana čestitao je putem društvenih mreža.

Za Hanku Paldum ramazan je uvijek poseban period. Bh. diva sevdaha se tada povlači iz javnosti te obavlja sve vjerske dužnosti koje su sastavni dio ovog svetog mjeseca.

– Dragi moji, želim nam svima da u ovom blagoslovljenom mjesecu koji nam dolazi očistimo dušu i srce, osjetimo i zadržimo duhovni mir, postanemo i ostanemo bolji ljudi.

Ramazan mubarek olsun. Od srca, vaša Hanka – poručila je Hanka na Instagramu uz svoju fotografiju.

Amra Džeko od početka ramazana na društvenim mrežama objavljuje sadržaje u vezi s ovim mjesecom – od fotografije kćerke Une u džamiji do snimka jutarnjeg ezana u Istanbulu.

– Gospodaru moj, ako ćeš mi samo jednu dovu uslišati ovog ramazana, neka to bude dova za mir i spas za djecu Gaze – također je objavila Amra.


Ramazan u Istanbulu provodi i pjevačica Emina Jahović, koja u ovom gradu živi godinama.

– Povodom nastupajućeg ramazana, svim muslimanima i muslimankama želim da ovaj sveti mjesec provedu u namazu i postu. Da im uzvišeni Allah, dž.š., primi njihove dove i da nas sve zajedno obaspe milošću. Molim uzvišenog Allaha, dž.š., da nastupi mir u ovom mjesecu milosti na području čitave Palestine, prve kible muslimana, da nahrani gladne, izliječi bolesne, prihvati šehadet šehida i da se smiluje umrlim među njima – napisala je Jahović.

Čuju se ezani
Pjevačica Šemsa Suljaković često je isticala da je ramazan najljepši u Sarajevu, gdje sve miriše na somune, a ezani se čuju sa svih strana.

Glumac Adnan Hasković govorio je ranije kako je ramazan prilika da se preispitamo i vidimo gdje su naše greške te da ih otklonimo na “servisu”.

Među onima koji su putem društvenih mreža obilježili početak ovog svetog mjeseca su i glumica Mona Muratović, nogometaš Miralem Pjanić i brojni drugi.

Halid s unucima
Halid Bešlić vrijeme provodi s unucima Lamijom i Belminom Kanom. Legendarni pjevač uvijek ističe kako uživa kad je s njima, pa tako i u ramazanu.

– Unuci su moj svijet – poručio je Bešlić.
Izvor:avaz.ba

Related Articles

Back to top button