Vijesti

SEADA TODIĆ IMA 63 GODINE I DIPLOMANTICA JE IPF-A NA ODSJEKU ZA ARAPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST

Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči nam naša Seada Todić, 63-godišnja studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost, sa trenutnim prosjekom ocjena 9.

Seadu koja je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na našem Odsjeku za arapski jezik i književnost dijeli svega par ispita od zvanja diplomiranog profesora arapskog jezika i književnosti.
Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima. Apelujem na mlade ljude da stremljenja i granice koje žele dostići ne postavljaju neposredno ispred sebe, nego što dalje naprijed. Dokaz sam koji govori u prilog da godine nisu važne; važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo. Naročito apelujem na buduće studente arapskog jezika na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici da ustraju, da ne odustaju na susretu sa prvim preprekama i slast rezultata neće nikako izostati. Ovdje vas čeka tim izuzetno profesionalnih profesora i asistenata koji se maksimalno zalažu da vam prenesu svoje znanje – poručuje naša Seada.
Seada je dakle jedan od najboljih studenata na godini u svojoj 63. godini. Ovim putem joj želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu i životu.

(Binfo)
izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button