Vijesti

Turska srušila Austriju i plasirala se u četvrtfinale Eura: Demiral dvostruki strijelac

Turska je večeras savladala Austriju rezultatom 2:1
Turska je posljednji učesnik osmine finala Evropskom prvenstva.
Turska je večeras savladala Austriju rezultatom 2:1.
Turska je povela već u 1. minuti. Strijelac je bio Merih Demiral. Austrijanci su nespretno reagirali pred golom nakon ubačaja iz kornera, Pentz je u zadnji tren izbacio loptu s gol-linije, ali na nju je natrčao Demiral i zakucao je pod prečku.
U 5. minuti velika prilika za Austriju! Nakon prizemnog ubačaja iz kornera lopta je prošla kroz gužvu na dva-tri metra od gola, ali niko od Austrijanaca je nije uspio skrenuti u mrežu.
Dominirala je Austrija nakon primljenog gola, ali Turci su se dobro branili. U finišu prvog dijela, Baumgartner se našao u prilici nakon centaršuta Poscha. Imao je igrača na leđima i pucao je pored gola.
U 51. minuti šansa za Austriju. Arnautović je bio na šutu u šesnaestercu Turske, ali završilo je to lijepom odbranom Gunoka.
Devet minuta kasnije bilo je 2:0. Strijelac je ponovo bio Merih Demiral. Drugi gol turskog stopera, Guler je ubacio iz kornera, a Demiral nadskočio svoje čuvare i povećao prednost Turske.
U 67. minuti Austrija je smanjila na 2:1. Strijelac je bio Michael Gregoritsch. Posch je glavom prenio Sabitzerov ubačaj iz ugla na drugu stativu gdje je sam ostao Gregoritsch, koji je vratio Austriju u igru.
Krenuli su Austrijanci na sve ili ništa do kraja. Golman Mert skinuo je veliku šansu u 94. minuti za Austriju i slavlje je Turaka je moglo početi.
Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button