Islamske teme

Učite ovaj zikr protiv uroka, zavisti, dodira džina i sihra

Naime, radi se o tome, da je jedan uvaženi šejh, šejh Hadžadž Al-Adžmi, preporučio lijek odnosno zikr koji, uz Allahovu pomoć, može koristiti onima koji imaju poteškoća zbog uroka, zavisti, dodira džina i sihra. Važno je ovaj zikr redovno redovno i od srca učiti pa će ako Bog da i rezultati biti učinkoviti.Pomenuti šejh navodi primjer jedne žene u Wadi Devasir u Saudijskoj Arabiji koja je imala tumor u maternici, i on je njoj preporučio ovaj zikr pa ju je Allah izliječio. Došla mu je nakon mjesec dana i kazala kako nije bilo potrebno da joj ljekari uključuju hemoterapiju. Ova žena je rekla da joj je na početku bilo teško održati kontinuitet učenja, ali borila se sa sobom iz dana u dan, a tegobe i teškoće su se smanjivale dok ju Allah dž.š. nije u potpunosti izliječio.Ovaj zikr se sastoji iz sljedećeg:

Prenosi se od Ebu Hurejre – Allah bio zadovoljen s njim – da je Poslanik a.s.rekao: ”Ko prouči La ilaha illa-Allahu wahdehu la šerike leh, lehul mulku we lehul hamdu we huve ala kulli šejin qadir /nema drugog boga osim Allaha Jedan Jedini nema druga ni pomogaća, Njemu pripada sva vlast i slava, i On je Svemoćni, sto puta na dan, biće kao da je oslobodio deset robova, upisat će mu sto dobrih djela i brisat će mu se sto loših djela i bit će mu zaštitnik od šejtana.“ A šejhu-l-islam Ibn Tejmijje kaže: Izlječenje dolazi iz dva segmenta, iz vjerovanja i priznavanja da je Allah Jedan Jedini, i iz činjenja istigfara – traženje oprosta od Allaha dž.š., jer šejtani bježe od istinskih vjernika koji stalno Allaha spominju. Učiti ovaj zikr ujutro i na večer po 100x.
Proučiti na čašu vode Fatihu 7x, Ajetul-Kursijju 3x, El-Ihlas 3x, El-Falaq 3x, En-Nas 3x potom puhnuti u vodu sa nijjetom da vas Allah dž.š. izliječi, i što vam je uvjerenje u Allahovu pomoć jače, ovaj postupak će biti učinkovitiji. Piti tri puta, ujutro poslije sabah namaza, poslije ikindije – namaza i prije spavanja. Možete se vodom potrati po glavi i lica i sve tako sedam noći, a ako neko tako nastavi i više od sedam noći dobro je zavisno od potrebe dotičnog.
Pored gore dva navedena savjeta, veoma je bitno učiti jutarnji i večernji zikr, obavaljati redovno pet dnevnih namaza i svakodnevno učiti Kur’an bar po pet stranica sa iskrenim i skrušenim srcem i mislima.
Molim Allaha dž.š. da nas, naše roditelje, familiju, rodbinu i sve muslimane i muslimanke zaštiti od zla šejtana i zlobnih duša, i da primi ove riječi meni i mojim roditeljima kao trajnu sadaku do Sudnjeg dana – amin!

Prevela i pripremila za Akos: Merjem H. Kapo, Sarajevo.

Related Articles

Back to top button