Pitanja i odgovori

Već 3 godine s svojim mužem nemam intimni odnos, da li je u pitanju sihr?

Pitanje: 

Selam. Zamolila bi vas ako ima te vremena da mi pomognete, da spasim brak. Već 3 godine s svojim mužem nemam intimne odnose, razgovarala sam s njim o tome kaže da mu nije ništa i da mu je rekao ljekar da je to samo stres. Mada ja više u taj stres nevjerujem.

Mislila sam da ima drugu ženu sve sam probala i radila vidjela sam da ne postoji druga. Ja sam počela da sumnjam da možda nije neki sihir nedo dragi Allah. Šta mi vi savjetujete, kako da vidim jeli u pitanju sihir? Jedino mi je još to ostalo… Hvala unaprijed.

Odgovor: 

Ve alejkumus selam…tri godine braka nisu puno da bi čovjek posezao za nečim izvan svoga braka, premda to nije pravilo, nego govorim iz nekih drugih argumenata. Ako je i medicinski pokazatelj na tom smjeru, govorite o stresu, onda ne preostaje ništa drugo nego petljanje ljudi zlog nefsa, tj. sihr.

Ta prokleta stvar je svuda, nažalost, prisutna, jer živimo u vaktu jako bolesnih i pokvarenih ljudi, a ni ibadet nije na visokoj razini. Jednostavno, kao što ste otišli kod medicinskog stručnjaka, trebate isto tako otići do nekog provjerenog čovjeka koji na ispravan način liječi Kur’anom, Allahovom voljom, i pregledati se kako bi vaš problem bio riješen, uz Allahovu pomoć.

Naravno, i dova Allahu Uzvišenom, jer dova čini čuda i bez dove nema ništa, a biće samo onako kako Allah Veliki hoće! Allah da vam podari hajr i selamet…

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Sanin Musa, prof.

Related Articles

Back to top button