Vijesti

VRTOGLAVA CIJENA TAXI USLUGE ZA PREĐENIH 9 KILOMETARA: EVO ŠTA KAŽU TAKSISTI

Žalbe građana na skupi autotaksi prijevoz dio su svakodnevice, a novi zapanjujući slučaj dojavila je čitateljica portala Dnevnik.hr, koja je nedavno poslovno bila u Zagrebu.

PIXSELL
Ona je, naime, prijevoz od zagrebačkog prigradskog naselja Buzin do Trešnjevke u špici, kad ljudi odlaze s posla, platila čak 105 eura (200 KM).

U Googleovu pretragu upisala sam ‘Taxi Zagreb’ i preglednik mi je izbacio sponzoriranu stranicu s taksi-prijevozom na koju sam kliknula ne obraćajući pažnju o čemu je tačno riječ. Na broj telefona koji je naveden na toj stranici pozvala sam taksi koji me prevezao od Buzina do Trešnjevke. Vožnja je trajala od 15:02 do 15:59 s obzirom na to da je bila gužva – počela je svoju priču čitateljica te nastavila:
-Kad smo stigli, na moje čuđenje, taksist je kazao da vožnja stoji čak 105 eura. Isprva nisam željela platiti, a on mi je kazao kako sam mogla pratiti kretanje cijene na taksimetru pokazavši na mobitel. Međutim, on je koristio dva mobitela koja je stalno uzimao.

Rekla sam mu kako sve i da sam htjela, nisam mogla pratiti cijenu jer mu je stalno mobitel bio u ruci. A, iskreno, nisam uopće niti obraćala pažnju na te mobilne uređaje. Još je samouvjereno kazao kako ne krši zakon i da možemo pozvati i policiju. Na kraju sam mu platila.”

Zatim je dodala…

Tražila sam potom kontakt njegovog direktora, na šta mi je odgovorio kako je on direktor, da ću dobit račun i kako se na osnovu toga mogu žaliti. Moja je pogreška u tome što nisam unaprijed pitala koliko košta vožnja, no nije mi bilo ni na kraj pameti da će biti tako visoka cijena – kaže ona.
Ustupila je račun usluge na kojem je kao pružatelj navedena kompanija Vlaho prijevoz j.d.o.o. Direktora kompanije dao je svoj komentar o žalbi čitateljice.

Cijene određujemo prema Pravilniku o autotaksi prijevozu u RH. Naše su cijene veće u odnosu na druge jeftinije pružatelje usluga prijevoza i za svaku vožnju i uslugu korisnicima izdajemo fiskalni račun. Dakle, mi, kao i svaki prijevoznik, određujemo svoju cijenu. Neko želi konkurirati s kvalitetom svoje usluge, a neko s niskom cijenom – kazao je Emanuel Cirimotić te dodao:
U Pravilniku nije definisana niti najniža niti najviša cijena usluge prijevoza prema prijeđenom kilometru, a mogu kazati kako nerazumna cijena ni u jednom slučaju, naravno, nije dobra.
Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button