Pitanja i odgovori

Zanima me da li džinni mogu spriječiti trudnoću?

Pitanje: Selamu alejkum. Oženjen sam od 1990 god., i do dan danas nemam djece. Išli smo kod ljekara i oni su ustanovili da je sve uredu.Pokušavali smo bezbroj puta, koristili smo i čajeve, ali ništa ne pomaže. Da li džinni mogu spriječiti trudnoću?

Odgovor: We alejkumu-s-selam.
Bismillah we sselatu we sselamu ‘ala Resulillah. Zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Vladaru Sudnjeg dana, neka je salavat I selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Džinni svakako mogu spriječiti začeće, ali samo voljom I dozvolom Allaha Uzvišenog. Ništa se ne dešava mimo volje I odredbe Allahove, pa tako I sama trudnoća.

To je sasvim jasno da džinni spriječavaju začeće, na način da se nastane u matericu kod žene I tekućinu koja treba da dospije do mjesta u kojem se treba odvijati proces razvijanja ploda uništavaju. Tako žena I ostaje uskraćena tog zadovoljstva I sreće da ostane u drugom stanju. To je jedan od simptoma sihra spriječavanja trudnoće. Džinni koji su za to zaduženi svaki put kada dođe do ejakulacije će uništavati I izbacivati tu tekućinu.

Allah Uzvišeni svakako iskušava I nemojte gubiti nadu u Allahovu milost. Iskreno se pokajte Onome Koji sve stvara I Koji iz ničega stvara. Od Njega Uzvišenog ovisi sve, jer Njegovo subhanehu znanje je sveobuhvatno, a kako I ne bi bilo kada je On Uzvišeni Taj Koji nas je stvorio.

Ovdje mogu još mnogo toga napisati, ali ono što je bitno da znate sam u kraćim rečenicama napisao. Nađite osobu koja ispravnom metodom liječi I objasnite mu sve, pa će on voljom I uz pomoć Allaha Uzvišenom započeti liječenje Kur’anom.

Za islam-iman – Odgovorio: Mirza Semić

Related Articles

Back to top button