Islamske teme

Zašto se muškarac mijenja nakon stupanja u brak?

Da li je pogreška kod muža ili kod žene? Pokušat ćemo otkriti neke razloge zbog čega se muškarci mijenjaju nakon ulaska u brak!

Izgled supruge nakon stupanja u brak!

Mnoge žene nakon stupanja zanemaruju svoju vanjsku ljepotu. Naravno razlog tome je trudnoća, porođaji i druge stvari koje utiču na to da žene ne vode veliku pažnju o hrani i dijeti, i konkretno o tjelesnom izgledu. Pa u takvim situacijama „prisiljavaju“ muža da više obrati pozornost na druge osobe, naravno u tome im pomažu i TV emisije koje prave negativnu usporedbu između žene majke, i žene koja nije u braku.

Zauzetost muškarca (supruga) svojim privatnim životom!

Možda zvuči čudno i strano, jer šta je u stvari privatni život čovjeka nakon stupanja u brak, ako se čovjek već opredijelio da osnuje porodicu i živi novi, porodični život? Zar ne bi čovjekova prva dužnost i prva briga trebali biti brak i bračna zajednica (supruga i djeca)? Ali, nažalost kod mnogih muškaraca to nije tako. Mnoge žene nakon stupanje u brak žale se na svoje muževe kako ih zanemaruju, pa su tako njihovi muževi više zauzeti sa svojim prijateljima, poslovnim partnerima, onda često borave daleko od kuće, pravdajući svoja putovanja govoreći kako je već obezbjedio svojoj supruzi i djeci žnovac i životne potrebštine… Ali, zapitajmo se, zar nije prvi čovjekov zadat da zajedno sa svojom suprugom učestvuje u odgoju svoje djece, a ne prikupljanje novca za djecu, koja sigurno kasnije će mnogo manje poznavati svog oca i njegove moralne vrijednosti, zbog toga što je čovjek bio zauzet prikupljanjem novca?

Djeca su razlog!

Česta pojava, zbog koje se muškarci žale na svoje supruge je zauzetost njihovih supruga (žena) odgojem male djece, jer majka svu svoju pozornost posvećuje djeci, naravno zapostavljajući muža, što utiče psihički i emocionalno na čovjeka, tako da se kod čovjeka automatski stvara osjećaj da je zapostavljen, te da je u drugom planu. I to rezultira time da se čovjek posveti nekim drugim stvarima u životu, umjesto da zajedno sa svojom suprugom učestvuje u odgoju svoje djece.

Kakvo je vaše mišljenje o ovim uzrocima i razlozima?

Da li postoje i drugi razlozi koji mjenjaju čovjeka nakon stupanja u brak?

Za Akos.ba s arapskog preveo i uredio: Haris Hajlovac

Related Articles

Back to top button