Zanimljivosti

ŽELITE LI ZAPOČETI DAN BEZ KAFE, EVO ŠTO MORATE NAPRAVITI

Kafa i jutro su dvije stvari koje su toliko povezane da ih je gotovo nemoguće razdvojiti, no ima onih koji definitivno pretjeruju s unosom kofeina… pa ako ste jedni od njih, evo par savjeta kako započeti dan bez kafe.

IFL Science, poznati blog i YouTube kanal, daje pet savjeta kako preživjeti jutro bez Kafe i ostati budan, pun energije i koncentracije…

Istegnite se – prvo što ćete napraviti nakon što budilica odzvoni i još jednom ili dvaput pritisnete snooze jest rastezanje. Lezite na leđa, ruke iznad glave ili pod stražnjicu, grudi i ramena izbacite i rastegnite se od glave do pete. Osjetite svaki centimetar svoga tijela i zahvalite se na novom danu, prenosi Ljepota i zdravlje.

Hladan tuš – naravno, ne morate iz toplog kreveta skočiti pod hladan tuš, nego temperaturu vode namjestite na malo hladniju od one na koju ste navikli. Ako vam je i to previše, umijte se hladnom vodom. Bit ćete kao novi.

Čaša vode s limunom – mlaka voda s limunom osvježit će vas i razbuditi bolje od kofeina. Usto ima sjajan učinak na organizam. Potiče probavu, hidratizira vas i opskrbljuje vitaminom C.

Svjež zrak – svjež zrak opskrbit će vaše stanice kisikom, a jutarnje sunce, ako ga ima, usrećit će vas u tren.

Zdrava prehrana – više voća i povrća, manje šećera i praznih ugljikohodrata automatski će smanjiti vašu potrebu za kofeinom. Tijelu jednostavno neće trebati dodatni stimulans kako bi funkcioniralo.

Čak i ako se ne želite odreći Kafe, možete primijeniti sve ove savjete jer – kafa je potpuno beskorisna prvih sat vremena nakon buđenja. Naime, tada su hormoni koji reguliraju budnost na najvišoj razini i zapravo vam ne treba dodatni stimulans.

Zapravo, prvu šalicu kafe trebate popiti tek sat vremena nakon buđenja…

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Related Articles

Back to top button