ZanimljivostiZdravlje

ŽIVI OTROV: OVO nas truje svaki dan, a nismo ni svjesni!

Miris svježe opranog rublja je vjerojatno svačija omiljena stvar. Uzmite omiljenu majicu iz ormara i oduševi vas svojom svježinom. Zato uvijek nastojimo odabrati naše omekšivač mudro, to bi trebalo omekšati odjeću i učiniti je mirisnom danima.

Trebate znati da omekšivači sadrže dugi popis toksina i hemikalije koje mogu ući u sistem kroz kožu ili udisanjem i uzrokuju brojne zdravstvene komplikacije. To posebno vrijedi za kućanstva s malom djecom, jer su posebno osjetljivi na hemikalije, piše “Pozivitno“.

Ovo su najčešće hemikalije pronađene u gotovo svim omekšivačima na tržištu:

Alfa-terpeniol – Ovo je otrovna hemikalija, što može dovesti do niza mnogih zdravstvenih problema, kao što su vrtoglavica, glavobolja, glad, gubitak pamćenja, utrnulost u licu, vratu i boli kičme.
Benzil acetat – to je dokazano od ove otrovna tvar može dovesti do raka gušterače. Njegove pare mogu izazvati iritacije očiju i respiratornih problema, a najgora stvar je da se može apsorbirati kroz kožu.
Benzil alkohol – Ova opasna tvar povezana s poremećajima središnjeg živčanog sustava, glavobolju, mučnina, povraćanje, vrtoglavica i drastičnih kapi krvnog tlaka.
Kloroform – kancerogenog neurotoksin koji može dovesti do gubitka svijesti, mučnina, glavobolja, povraćanje i / ili vrtoglavica, pospanost.
Linalol – Još jedna opasna tvar poznata da uzrokuje respiratorne probleme, pa čak i dovesti do tzv gubitak koordinacije mišića.

Related Articles

Back to top button