Pitanja i odgovori

Živimo u stanu u kojem je umrla osoba i čudne stvari se dešavaju

PITANJE: Es-selamu alejkum, poštovani brate! Već dvije godine četiri studenta, koja su u krvnom srodstvu, u pitanju su djeca od sestre i brata, zajedno dijele smještaj u jednom stanu. Jedan od studenata imao je iskustvo sa sihrima i “morom”, pa je taj strah i to sve prenio na drugu djecu. Inače, osjeti prisustvo nekoga, utrnuće u nogama, ne može da se pomjeri u tom trenutku, a drugi student već nekoliko godina ima strah od spavanja, tačnije ne smije spavati bez prisustva druge osobe i bez svjetlosti, treći student čuo je kako ga neko zove imenom, tj. čuo je nečiji glas i korake i ukazala mu se neka crna sjena kojoj nije mogao vidjeti lice.

Živimo u stanu u kojem je umrla osoba, čiji se predmeti i dalje nalaze u tom stanu, tj. namještaj, pokućstvo itd. Uvijek ima nekih problema, učestali kvarovi svih kućanskih aparata, tek tako, pucanje sijalica, a zadnje zbog čega smo vam se odlučili obratiti jeste pojava srebrenog prstena koji ne pripada nikome od nas, niti ikome od naših prijatelja ili poznanika, zatim krpica svezanih u obliku mašne u odjeći, tačnije dvije. Nadamo se da ćete nam pomoći i reći da li su u pitanju sihri ili nešto drugo.

ODGOVOR: Alejkumus-selam we rahmetullahi we berekatuhu! Na osnovu onoga što ste iznijeli u pitanju, pretpostavljam da bi se moglo raditi o sljedećem, odnosno, postoji nekoliko varijanti, koje bi mogle da objasne vaš slučaj.

Prva varijanta: Da su opisani strahovi, nesanice, javljanje glasova i koraka, pričinjavanje crne sjene, samo psihičke posljedice od reakcija, pričanja i doživljaja prvog studenta koji je imao problema sa sihrima. Ovo se zna veoma često desiti.

Druga varijanta: bila bi, da ostala trojica studenata koji zajedno žive s prvim studentom, a koji je imao problema sa sihrima i “morama” (džini), imaju uznemiravanja od njegovih džina, a posebno ako nije on izliječen.

I treća varijanta: da se u toj kući, te umrle osobe, nalaze džini stanari koji zbog nepoznatog razloga uznemiravaju ta četiri studenta.

Savjet: Potrebno je da njih četverica u kući obavljaju namaz, da izbace slike ljudi i životinja sa zidova i kipove, da puštaju svaki dan sa CD-a suru El-Bekara, da što češće izgovaraju bismillu, posebno prije jela, ulaska i izlaska iz kuće, da uče zikr pred spavanje. Što se tiče pojave srebrenog prstena, tu pojavio ne bih znao da objasnim. Mislim, i u vezi toga postoji nekoliko varijanti, ali bojim se da neću biti dovoljno jasan, ali za svaki sličaj, prsten zakopajte negdje u zemlju i postupajte po savjetima koje sam dao.

kurankaolijek.wordpress.com

Related Articles

Back to top button