Zanimljivosti

Znate li kada trebate baciti svoju kuhinjsku spužvicu?

Nakon što kuhinjskom spužvicom operete lonce i tave ili drugo suđe koje koristite svakodnevno, vjerojatno ne razmišljate previše o njoj. Međutim, da li ste se ikada pitali kada je vrijeme da ih bacite.
Iako se ne morate previše opterećivati ​​kuhinjskom spužvicom, razmislite o njezinoj češćoj zamjeni. Ako je ne mijenjate, vaše posuđe možda neće biti čisto koliko biste željeli.

“Trebali biste zamijeniti svoju kuhinjsku spužvicu svake dvije sedmice. Spužvice mogu sadržavati bakterije i klice pa česta zamjena pomaže u održavanju higijene kuhinje”, savjetovala je Rechelle Balanzat, stručnjakinja za čišćenje.

Pranje suđa prljavom spužvicom može proširiti štetne klice i bakterije, koje zatim riskirate prenijeti na tanjure, sudoper i kuhinjske ploče.

Postoji pet ključnih faktora koji utječu na to kada biste trebali baciti kuhinjsku spužvu.

Trebali biste razmisliti za koju vrstu čišćenja koristite svoju spužvicu. One koje se koriste za uobičajeno svakodnevno posuđe mogu trajati duže od onih koje se koriste za ribanje lonaca i tava.

“Spužvice koje ostaju mokre duže vrijeme mogu postati leglo bakterija i plijesni”, tvrdi Balanzat.

Pobrinite se da imate određeno mjesto na kojem ćete ostaviti spužvicu da se osuši nakon svake upotrebe kako biste spriječili prekomjernu vlažnost i kako bi spužvica trajala malo duže.

“Ako se spužvica počne raspadati, gubi boju ili loše miriši, vrijeme je da je zamijenite”, dodala je.
Izvor:klix.ba

Related Articles

Back to top button