Poučne priče

DOKAZ DA ALLAH MOTRI NA SVE I DA JE O SVEMU OBAVJEŠTEN. EVO KAKO ALLAH RJEŠAVA STVARI U ŽIVOTU

Ima jedan brat koji me je prije izvjesnog vremena, u nekoliko navrata, pitao za savjet, jer nije znao šta da radi. Komšija ga je toliko bihuzurio da je pomišljao da se obračuna s njim, jednom za svagda, pa makar i u zatvoru završio. Odgovarao sam ga da ne radi nikakve nepromišljenosti, zbog kojih bi se kasnije gorko kajao, stalno sam ga pozivao na sabur i da sve to prepusti Uzvišenom Allahu. Allah će to riješiti.

Tako i bi. Javlja mi se na početku ramazana (prvi dan) da mi kaže da je Svemogući Allah riješio taj slučaj. Osjetio sam neizmjernu radost u njegovim porukama. I ja sam zahvalio Allahu i rekao mu da je sada došlo vrijeme kad će ubirati plodove svoga sabura. Uvijek dođe to vrijeme. Allah ga dâ.

Međutim, Allah ga je ponovo stavio na iskušenje. Danas mi se opet taj brat javlja i pita za savjet. Kaže da je taj komšija, koji ga je bihuzurio, na početku ramazana zaglavio u bolnicu; sada treba da ga hitno operišu i da treba da se dadne krv za njega, a ispalo je da samo on tu u njegovoj blizini ima tu krvnu grupu, pa su ga pitali i zamolili da dadne krv. Pita me šta da radi!

Rekao sam mu:

Allahu ekber, brate. Možeš misliti, čovjek koji te je bihuzurio godinama, sada je Allah postavio takvu situaciju da on čeka tvoju dobru volju i zavisi od tvoje krvi. Brate, učini hajr, podaj mu krv, a tebi će Allah podariti još veću nagradu!

Allahu ekber! Kako to Allah rješava.

Zato, dragi prijatelji, nikog ne treba napadati i bihuzuriti, jer nikada ne znamo u čijim venama teče i naša krv.

Allah je Svemoguć! Allahu ekber!

Muhamed Velić

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button