Sihr

Dvije istinite priče o pronalasku sihra koje zvuče nevjerovatno

Dvije priče ili dva slučaja kad ih pročitate, na prvi pogled će vam zvučati kao nevjerovatne, ali za vjernika koji ne gubi nadu u Allahovu milost, to će biti samo još jedan od pokazatelja da Allah, s.w.t., svojim robovima koji se oslone iskreno na Njega i koji Mu se dovom iskrenom približe, daje izlaz iz svake situacije bez obzira koliko ona teška bila.

PRVA PRIČA

Grupa mladića otišla je na izlet u pustinju. Vozili su se daleko od grada. Kad su stigli na odredište i nakon što su raspremili stvari, jedan od njih reče da ide potražiti drva za vatre. Pošto je to ipak pustinja, treba malo duže vremena da se nađe nešto drva, uglavnom su to suhe grane. Tamam kad je našao, pored jednog kamena, našao je i guštera, poznatiji kao „Dab“ (arapska vrsta guštera koji se može jesti, Halid, ibn Velid, r.a., ga je jeo u prisustvu Poslanika, s.a.v.s., a Poslanik nije htio). Gušter se teško kretao, bio je nevjerovatno mršav, sama kost i koža. Međutim, sredina njegovog stomaka je bila vidljivo nabrekla, kao da nešto ima unutra, nešto tvrdo, nešto što je progutao i nije mogao da svari kao hranu. Mladić je pomislio kako je nešto pojeo baš tvrdo, komad nećega pa mu se zaglavilo i možda zbog toga se teško kreće i možda zbog toga ne može da jede pa je tako mršav.

Mladić se sažalio, želio mu je pomoći. Uzeo ga je polako u ruke i vratio se kod prijatelja. Kad je stigao, počeli su da ga pregledaju. Opipavanjem, u stomaku je bio potvrd predmet, koji je bio kao zaglavljen. I dok su razmišljali kako da mu to izvade, jer se očito patio, gušter je uginuo, uginuo je od gladi. Kad je već bio mrtav, odlučiše da vide šta je to on pojeo. Kad su ga razrezali, u njegovom stomaku je bio trokutić napravljen od tvrde i jake kože. U tom trokutiću, bio je SIHIR!

Taj sihir su odnijeli do lokalnog imama, koji ga je uz Allahovu pomoć uništio. Da li su ovi mladići slučajno došli u pustnju, da li je jedan od njih slučajno otišao do određenog mjesta da traži drva, da li je slučajno našao guštera u takvom stanju, da li ga je slučajno donio među prijatelje i da li su slučajno u njemu našli sihir??? NE, tako mi Allaha nije slučajno. Nakon što je sihirbaz vjerovatno nakon spravljenja sihira, otišao u pustinju te uhvatio jedngo od guštera te u njega ugurao sihir kako bi ga daleko odnio u pustinju i kako bi negdje daleko uginuo, kako se sihir nikad ne bi našao, IPAK JE NEČIJA DOVA „DOŠLA“ DO ALLAHA PA JE ALALH DAO DA SE NA OVAJ NAČIN PRONAĐE SIHIRI I UNIŠTI UZ ALLAHOVU POMOĆ. Jer kad bi vam neko rekao da postoji šansa da u prostranoj pustinji pronađate guštera od nekoliko miliona guštera u kojem se nalazi sihir, teško da bi povjerovali, ali uz Allahovu pomoć, sve je moguče.

DRUGA PRIČA

Šejh Nebil el-Avadi spomenuo je sljedeći slučaj: “Na jednom od ženskih sijela, sestra koja je držala predavanje, na kraju istog, pozva sestre da doniraju koliko su u mogućnosti novca, kako bi se pomogle siromašne porodice. Počele su žene da vade iz džepova i torbica šta su imale od novca. Jedna od njih priđe plačući i reče: “Ja nemam novca, zaista nemam, ali imam ovu ogrlicu sa ovim zlatnim privjeskom, prodajte je i koliko bude vrijedila, sav novac podijelite siromašnima.“ Uzela je ova naša sestra tu ogrlicu sa privjeskom i otišla do radnje u kojoj se prodaje zlatni nakit, da procijene koliko vrijedi te da je proda.

Kad je trgovac počeo da pregleda ogrlicu i na njoj privjesak i kad je htio da otvori privjesak, kako bi ga mogao tačnije izvagati, jer obično u njima bude nešto, možda slika i sl., iz privjeska je ispao papirić. Čim je ova sestra razmotala papirić, vidjela je da je to SIHIR. Pročitala je i vidjela da je njoj bio namjenjen kako bi se ona i njen muž rastavili, znači sihir rastavljanja. Uzela je naša sestra taj sihir, naučila na njega ajete uništenja te uz Allahovu pomoć, isti uništila.

Nakon nekog vremena, na drugom sijelu, srela je opet tu ženu. Na kraju druženja, pozvala ju je da razgovaraju. Kad joj je rekla, šta je našla, žene je počela plakati. Na upit zašto plačeš, ona je rekla:“Više od deset godina, moj muž mi se nije približio u postelji, kad god pokuša, nešto ga spriječi, ali prije nekoliko dana, uradio je to bez problema, prvi put nakon više od deset godina..subhanAllah. Nisam znala šta se dešava, a nisam znala ni za sihir sve dok mi ti sada nisi kazala.“

Ona je se smilovala nekom svojom sadakom, pa je se Allah smilovao njoj i spasio je zla. Nije joj se rukja učila, nije pila naučenu vodu, nije se mazala naučenim maslinovim uljem, ne, nije! Strpljiva je bila i samo jedna sadaka je uništila sihir uz Allahovu pomoć i dozvolu.

Rekao je Imam Ibnu-l-Qajjim, rhm: ”Sadaka (milostinja) ima veoma čudno djelovanje na čovjeka. Sadaka od čovjeka otklanja razne bolesti, nesreće, djelovanje sihra, uroka, pa makar ona bila i od pokvarenjaka, griješnika pa čak i od kjafira, Allah će od njih zbog njihove dobrote i sadake otkloniti njihove nedaće.” (El-Valib es-Sajid, 1/49)

Izvor: NuM

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button