Islamske teme

Molim vas, ako imate problema sa svojom majkom i odbijate da je nazovete, molim vas sada je nazovite! Ona je prošla kroz puno toga da bi vas rodila!

Danas je najtužniji dan u mom životu.
Kao doktor porodio sam puno trudnica u Lahoreu i svaki put kada uđem u rađaonu dovim Allahu da nagradi sve majke.
Bol koji žene podnose u rađaoni je neopisiv i on ne uključuje devet mjeseci trudnoće. Prolaze kroz puno toga samo da bi na svijet donijele novi život.
Danas sam plakao jer sam izgubio jednu ženu, ne molimo se za ovakve stvari ali ponekad Allah ima drugačije planove. Zašto je slučaj ove žene bio tako bolan? Ona nije mogla imati djece 14 godina! Pokušali smo IVF i puno drugih metoda koje su poznate čovjeku, žena je prošla kroz puno toga.
Na kraju Allah je počastio, bilo je to iznad nauke i ljudskog znanja. Bila je trudna uprkos tome što što je imala ciste na jajnicima i punu maternicu mioma.
Njeni miomi su počeli da nestaju i sve je bio u redu, znao sam da će Allah uraditi ono što nama izgleda nevjerovatno iz svoje veličanstvenosti i milosti.
Nakon devet mjeseci, došlo je vrijeme poroda, njen muž je doveo u bolnicu i brzo sam ostavio sve što sam radio kako bih je posjetio. Satima se porađala, nakon sedam sati bilo je toliko bolno da sam odlučio da je otvorim.
Izgubili smo je, ali beba je bila živa. Prije nego što je umrla, držala je bebu u rukama i nasmiješila se, rekla ‘Allahu ekber’ i onda je umrla.
Bio sam potrešen i tužan, otišao sam do njenog muža da mu kažem šta se dogodilo, a nakon što je čuo onesvijestio se, njegov sretni dan se pretvorio u tužni. Danas smo izgubili jedan život rađajući novi.
Molim vas poštujte žene, jer one prolaze kroz dolinu smrti samo da bi donijele novi život. Poštujte svoje žene! Nositi bebu devet mjeseci nije šala,a porađati se satima samo da bi rodila vaše dijete je velika žrtva.
Molim Allaha da zaštiti svakoga ko čita ovo, a naročito trudnice, molim vas da budu u vašim dovama.
Molim vas, ako imate problema sa svojom majkom i odbijate da je nazovete, molim vas sada je nazovite! Ona je prošla kroz puno toga da bi vas rodila!

Humans of Pakistan
IslamBosna.ba

Related Articles

Back to top button