Islamske teme

PRIČA O ČUDESNOM ČAMCU

Jedan ateista (koji nije vjerovao u postojanje Allaha) izazvao je islamske učenj ake u svojoj zemlj i, pa oni odabraše najoštroumnijeg među njima da mu odgovori , i odrediše mu tennin.

U određeno vrijeme svi su čekali dolazak tog učenjaka, ali je on kasnio. Ateista reče okupljenuna: “Vaš učenj ak se prepao i nije smio doći, jer je znao da ću ga pobijediti i dokazati da ovaj svemir nema Boga! Tokom njegovog govora stiže učenjak i izvinu se za svoje kašnjenje te reče:

“Na svome putu dovdje nisam mogao naći čamac kojim bi prešao preko rijeke. Dok sam čekao na obali iznenada se u rijeci poj aviše daske i vel ikom brzinom i preciznošću se sastaviše jedna uz drugu tako da nastade čamac. Zatim ise čamac približi pa se ja ukrcah na njega i dođoh do vas!”

Ateista reče: “Ovaj čovjek je lud! Kako da se sastave daske i nastane čamac bez da ga iko napravi i kako da on dođe do njega bez onoga ko nj ime upravlja?” Učenjak se nasmija i reče: “Šta onda misliš o sebi, koji kažeš da ovaj savršeni i ogromni svemir nema Boga koj i ga je stvorio i njime upravlja?!”

WWW.NOVIHORIZONTI.BA

Related Articles

Back to top button