Zanimljivosti

VEĆINA EUROPLJANA NE ZNA KOJE JE OVO POVRĆE: ZNATE LI VI O ČEMU SE RADI?

Ispostavilo se da se većina Britanaca mora vratiti u školu kako bi obnovili svoje znanje o povrću, a možda ne bi ni nama škodilo.

Prema članku portala Mirror marka Green Chef koja nudi recepte za zdravu i dijetalnu prehranu ispitala više od 1000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu o nizu uobičajenog voća i povrća i zamolila ih da odaberu tačan opis.

Malo je reći da je ispitivanje iznenadilo mnoge. Najveću nevjericu su izazvali odgovori za povrće koje se nalazi na fotografiji niže.


Više od polovice (52 posto) ispitanika nije moglo identificirati ovo nekoć omiljeno povrće – a njih 33 posto koji su sudjelovali u studiji pogrešno je mislilo da je to zapravo repa. Oni stariji od 55 godina uglavnom su ispravno nazvali povrće, što sugeriše da je mlađa generacija neuka po pitanu korjenastog povrća.

Ako već niste pogodili, tačan odgovor je… podzemna koraba. U obranu šokantnog istraživanja, ovo povrće nosi niz imena – uključujući rutabaga, švedska repa i neep. Povrće je bogato vitaminom C i vlaknima i sadrži samo 38 kalorija po obroku od 100 g, prenosi DD.
Izvor:hayat.ba

Related Articles

Back to top button