Sihr

VRSTE OBOLJENJA l ŠTETA KOJU DŽIN MOŽE UZROKOVATI

Džin može uzrokovati mnoge različite tipove oboljenja i štete ljudima, utječući na njihovu psihu, raspoloženje, tijelo, bogatstvo, imetak, posao, odnose sa drugima, ili učenje. Oboljenja o kojima ćemo diskutirati mogu biti uzrokovana ljudskom opsjednutošću džinom, ili sihirom. Govorit ćemo o liječenju ovih oboljenja u svjetlu Kur’ana i Sunneta. Ova oboljenja uključuju slijedeće:

1. Intenzivan strah

2. Psihička i nervna oboljenja (ludilo, depresija, anksioznost, tenzije, epilepsiju, došaptavanja šejtana, poremećaj ličnosti. a. Fizička oboljenja koja medicina ne može izliječiti i za koje ne postoji medicinski uzrok.

4. Halucinacije. s. Povećanje mržnje među ljudima, uzrokujući neprijateljstva i podjele, npr. među supružnicima, poslovnim partnerima, prijateljima, u porodici.

6. ženska oboljenja: neplodnost, teža krvarenja i menstrualne nepravilnosti, infekcije.

7· Seksualne probleme: impotetnost, preranu ejakulaciju. s. Poigravati se i uzrokovati štete na kućama i materijalnoj imovini uzrokujući požare, bacanje namještaja, bacanje kamenja na kuće.

OBJAŠNJENJE NAVEDENOG:

I. Intenzivan strah

Postoje dva aspekta straha uzrokovanog džinima: ispravan i neispravan. Ispravan stav je shvatanje da postoje džini koji mogu opsjednuti ljude i učiniti da čuju glasove i vide stvari, da osjećaju da ih neko slijedi i učiniti da žive pod stalnim strahom u vlastitim kućama. Način da se nosimo sa ovim je: učenje Kur’ana, redovito učenje zikrova-spominjanje Allaha, ujutru i navečer, te slijeđenje posebnog programa za oboljele osobe. Neispravan aspekt je veliki strah od džina koji je duboko ukorjenjen u mnogim ljudima. Sa islamskog stajališta ne postoji ništa što takav strah može opravdati. Stoga ćemo istaknuti razloge zbog kojih ljudi, pri samom pomenu džina, imaju takav strah. Zatim ćemo biti u stanju posebno istražiti problem i pronaći put ka izliječenju.

www.novihorizonti.ba

Related Articles

Back to top button