Islamske teme

I ne zovite jedni druge ružnim nadimcima

“…i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima!” (49:11)

Radi se o pokušaju smišljanja ružnih nadimaka za druge ljude i pokušavaš to uraditi da ih svi tako zovu. Te iste osobe su povrijeđene; šta se desi kada nekog drugog nazoveš nadimkom? On tebi vrati isto, oni će smisliti nešto za tebe. Rade to kao znak osvete, iako ste prijatelji i ne misliš da je to velika stvar. Nekakva nervoza se uvukla u njihovo srce, jer uvrijedili ste ih makar malo. Znate kad će se to ispoljiti? Možda ne uskoro, jer taj prijatelj ne želi ništa reći da ne pokvarite odnose zbog tih nadimaka o njihovoj visini, težini, inteligenciji, boji kože, ali hoće na Sudnjem danu…
Kada ta osoba bude u manjku dobrih djela i voljeli bi iskoristiti što god mogu, pa će reći: “Taj i taj me nazivao ružnim imenima, i za svaki put što me nazvao tako, želim da bude pravedno, da on uzme po jedan moj grijeh, da se izmirimo.” Mogli bi to uraditi – PAZITE SE! Prijatelji smo sada, ali to nije slučaj na Sudnjem danu, kada će majka rođeno dijete zaboraviti, ti se nećeš sjetiti svojih prijatelja.
Misliš da će se tvoj prijatelj brinuti za tebe, na Tom danu, ti sam nećeš brinuti za nečije osjećaje, osim za svoje… Pazite se takvih komentara.
Nouman Ali Khan

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button