Zdravlje

SPAS ZA PLUĆA PUŠAČA: MOĆNI NAPITAK OD SAMO TRI SASTOJKA !

Čak i ako ne konzumirate cigarete i vodite računa o svom zdravlju, samo pasivnopušenje, to jest boravak u društvu pušača, ostaviće ozbiljne posledice na vašimplućima. Zato pročistite svoje disajne puteve uz samo tri sastojka koja većina nas ima u kuhiniji. Kombinacija đumbira, luka i kurkume daje moćan napitak.

Đumbir je vekovima poznat po tome što pomaže da se oslobodimo suvišne sluzi u plućima. Luk ima veliku ulogi u sprečavanju raznih bolesti disajnih puteva, a kurkuma, bogata vitaminima i mineralima, ima antivirusna, antibakterijska i antikancerogena svojstva.

POTREBNO JE:

1 kg luka, 1 litar vode, 400 g šećera ili meda, 2 kašike kurkume, 1 manji koren đumbira

PRIPREMA:

Rastvorite šećer ili med u vodi, pa stavite da prokuva. Glavice luka isecite na četvrtine, isecite koren đumbira i oboje dodajte u slatku vodu. Kad mešavina ponovno provri, dodajte kurkumu i smanjite vatru. Kuvajte na laganoj vatri dok se količina vode ne smanji za polovinu. Procedite i naspite u staklenu teglu. Kada se smesa ohladi, stavite je u frižider. Svako jutro na prazan stomak uzmite dve kašike eliksira, kao i uveče dva sata posle obroka.

Izvor: (dietoflife.com)

Related Articles

Back to top button